Синім по зеленому

Впав найбільший в країні пам’ятник Леніну, що стало найцікавішим моментом для обговорення. Насправді, говорити варто про інші важливіші події.

 

Зустріч тижня

 

Президент України Петро Порошенко повноцінно вийшов на розмову з представниками засобів масової інформації. Гаранта Конституції покритикували, що Порошенко, як і його попередник Янукович, користувався «суфлером», а приміщення для зустрічі з журналістами було оформлене в тонах, що підозріло нагадували антураж, який дуже подобався Партії Регіонів.

 

Україна взнала про існування в Порошенка «Стратегії 2020», і задумалася

 

Ріст тижня

 

Зелений колір найвідомішої валюти затьмарив синє тло, на якому виступав Порошенко, бо долар не посміхався, а навпаки – знущався з громадян, які звикли довіряти валюті більше, ніж владі. Довірою абревіатура НБУ користувалася вкрай рідко, тепер же, після чергових фінансових казусів, наївних стане мінімальна кількість.

 

Фахівці говорять, що треба було бути повним нездарою, аби обвалити курс гривні, коли не було дефіциту валюти по капітальному рахунку і по торговому балансу. Професіонали і профани роблять прогнози про те, як вплинуть на стосунки долара і гривні різноманітні позафінансові чинники. Посполиті тим часом ідуть до канторів, де сподіваються купити щось більш суттєве, ніж творіння Гетьмана і Ющенка.

 

Фото зроблено в вересні 2014 року неприхованою камерою

 

«Люстрація» тижня

 

Перше в смітник вмістили народного депутата Віталія Журавського, потім такі ж акції дійшли до обласних райців, яких «люстрували» смітниками в приміщеннях Кіровоградської і рівненської ОДА. Сам ж закон «Про очищення влади» (себто про люстрацію) спікер Верховної Ради Олександр Турчинов підписав після деякої паузи. Співпало це з атентатом сміттям на Віктора Пилипишина, який трошки є олігархом і сильно хоче стати народним депутатом в черговий раз.

 

До виборів лишилося ще чотири тижні

 

Ідея тижня

 

Міністр соціальної політики Людмила Денисова виступила з ініціативою "у зв’язку зі складною ситуацією в країні" мобілізувати безробітних або самозайнятих осіб на допомогу державі, яка, на думку тої пані, має проявитися в ліквідації наслідків стихійного лиха чи ще чого гіршого.

 

Міністр аргументувала ідею можливого примусового залучення законослухняних громадян «військовим становищем», якого в країні ще не оголошували. Проте цій жінці, мабуть, краще знати, хто і куди має йти, аби копати рови чи прикрашати бомбосховище.

 

Це міністр і в руках її не рискаль

 

29.09.2014