Росіяни недопрацювали

Навіть всесильний монстр, який називається засоби масової інформації і пропаґанди РФ, може не зробити того, що мав зробити за визначенням, тобто напаскудити в сторону України.

Патологічна цікавість північних сусідів до наших теренів зашкалює, але на цьому тижні журналісти з Росії геть не напрацювали на зарплату. Україна почала міжнародні військові навчання. Сам цей факт мав би викликати розрив мозку в пропаґандистів й аґітаторів. Те, що навчання відбуваються на Львівщині, мало б їх довести до оргазму, який би вихлюпнувся в ідіоми про «натівську воєнщину» і «кровожерливих бандерівців».

 

Обов'язково б смакувалися повідомлення про те, що навчання називаються «Репід Трайдент», в перекладі – «Швидкий Тризуб»; участь в них брали командувач Сухопутних військ Збройних сил України Анатолій Пушняков, командувач Командування Сухопутних військ НАТО в Європі Фредерік Бен Ходжес, Секретар Сухопутних військ армії США Джон МакГью, яким демонстрували показовий штурм будинку з використанням димових шашок та набоїв без куль. Усе відбувалося в умовах, максимально наближених до бойових. На кожному військовослужбовцеві було спеціальне електронне обладнання, яке дозволяє аналізувати, які з них «отримали поранення» і куди. Присутність на навчаннях навіть представників Молдови мала б викликати в росіян гомеричний регіт і якийсь пришелепуватий висновок.

 

Не розповів того разу Кісєльов співвітчизникам про «НАТОвський сапог»

 

Крім того, не взнали широкі маси російської громадськості про те, що у Тернополі волонтери організували партизанський вишкіл. Основи з рукопашного бою, стрільби, саперної справи, тактики і стратегії, медичної справи можуть отримати і добровольці, що мають намір відправитись в зону АТО, і прості містяни. Співорганізаторакції Микола Більчук повідомив:

«Вишкіл проходитиме в чотирьох напрямках. Люди, які хочуть іти добровольцями на фронт — таких ми будемо вишколювати першими. Другі — це лікарі, які йдуть рятувати наших хлопців, вони також в чергах стояти не будуть. Є журналісти, які хочуть поїхати туди і висвітлювати події, але не кожен з них служив в армії чи має бойовий досвід, ми їм намагаємося дати мінімальні навички. І четверта категорія — прості люди. Якщо ворог ступить на нашу землю, то ці люди зроблять все, щоб наша земля горіла в нього під ногами».

 

Напевно, компенсувати відсутність інформації про україно-натівські навчання мала б інформація про те, що в Івано-Франківську створено бойовий батальйон «Сокіл», до складу якого ввійшли діти віком від двох до десяти років. Тепер росіяни знають, що в зону АТО підуть озброєні малюки. І розуму росіянам в то повірити вистачить.

 

Від таких зображень російські медія впадають в істерику

 

І хоч не напрацювали того разу російські акули пера на дванадцять балів за п'ятибальною шкалою, та головне до своїх реципієнтів вони доносять реґулярно й усіма каналами комунікації — українські солдати випалюють на задницях тих, кого друзі Путіна називають «ополченцями», свастику.

22.09.2014