Шантаж внутрішнього і зовнішнього використання

Без провокацій різного масштабу неможливо уявити сучасний соціум, але часом навіть «дзвінки про замінований вокзал» доводять до колапсу міста. То що вже казати про реальну ракету, яка справді врізається в завод...

 

Несподіванка тижня

 

Завтра, 12 серпня, Верховна Рада мусить розглянути законодавчу ініціативу Кабінету Міністрів щодо нарешті адекватної відповіді північним сусідам в економічному плані. В законопроект, що його анонсував прем'єр Арсеній Яценюк, ввійшли 26 видів санкцій, зокрема замороження активів, заборона діяльності, заборона на користування ліцензіями, заборона приватизації, заборона транзиту всіх видів ресурсів, здійснення перевірки фінансових операцій, зупинення операцій, заборона на в'їзд.

 

З цього переліку Європу мало б напружити словосполучення «транзит ресурсів», бо вводити проти режиму Путіна санкції третього порядку — то одне, а мерзнути в зими часів ґлобального потепління — зовсім інше. Зреагував оперативно шеф німецького видання «Ганделлсблатт» Габор Штайнгарт, який у своєму есе копнув Сполучені Штати, побічно зачепив і Україну, а перед Росією ледь не розплився в реверансі. Однозначно, що російська пропаґандистська машина й далі продукуватиме такі та подібні есе в «Фіґаро» чи «Файненшл таймс» — фінансів і вміння на реалізацію у європейських медіях сценарію «Ви їм шмарклі витираєте, а вони вам дулі крутять» вистачає.

 

Резонансні заяви треба робити тихо

 

Ракета тижня

 

Яценюку варто було б бути трохи акуратнішим у своєму спічі. Російський сучасний Навуходоносор своїми рішеннями про заборону імпорту харчів з цивілізованого світу сам собі віку вкоротить, але поки то станеться, то ще багато прозвучить матюків і проллється сліз. Наприклад, з майже стовідсотковою ґарантією в авторів пострілу ракетою по підприємству «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» (ремонт і переобладнання ґвинтокрилів Мі-24, Мі-35, Мі-8, Мі-17, Мі-26, Мі-2) традиційно ростуть ноги з Росії. Крім того, несподівано на території РФ, яка межує з Сумщиною, де і міститься Конотоп, збільшилася кількість бойової сили і техніки під триколорами.

 

Ракета великої шкоди не наробила, але вояки з Півночі як прийшли, так і стоять з нагрітими двигунами

 

Бедлам тижня

 

Майдан Незалежності в столиці перетворився з площі, де відбулася Революція гідності, на тромб з елементами шизофренії. Доходило до того, що сучасні мешканці Майдану грабували магазини і наїжджали на ресторани, як у 90-і роки минулого століття.

 

На тижні містечко, яке вже охрестили «Алкомайдан», почали прибирати і навіть в цьому мали успіх. Але починалося все з провокації — для когось філіґранної, але естети назвуть її зробленою сокирою: під час прибуття на владні пагорби генерального секретаря НАТО Андерса Фоґ Расмуссена на Майдані знову запалали автомобільні шини. Дуже сильно й ефектно.

 

Дивно, чому російська пропаґанда ще не приплела до подій в центрі Києва Ку-Клукс-Клан з його вогнищами для негрів

 

«Кум» тижня

 

З посади керівника Державної пенітенціарної служби не дуже помітно звільнили Сергія Старенького, підлеглі якого не тільки дали втекти колишньому нардепу-реґіоналу Олександру Шепелєву, а й самі склали йому компанію. В контексті анонсованої Порошенком амністії і щоденних повідомлень про арешти терористів-сепаратистів, крісло, відібране в Старенького, зараз буде дуже пекучим.

 

На цьому полі можна зіграти багато багатоходівок. Юлія Тимошенко знає

 

11.08.2014