Sic transit gloria mundi і навпаки

Перші люди йдуть з життя і зі статусу перших людей, що іноді буває рівнозначно смерті. Є й їх антиподи, які роблять стрімку кар’єру

 

Відхід тижня

 

«Митрополит Київський і Всієї України Володимир помер. Упокой зі святими його душу Господи», ̄– написав в суботу о 6.30 Олександр Драбинко, секретар глави Української Православної Церкви (МП), митрополита Київський і всієї України Володимираа (Сабодана) на своїй сторінці у Facebook. У Володимира було онкологічне захворювання і хвороба Паркінсона. Крім того, він переніс операції на серці і стегні.

 

Віряни плакали і йшли прощатися з владикою, опоненти з Київського патріархату констатували, що на похорони Сабодана їх не запросили, російський релігійний десант з найперших осіб вирішив цей захід ігнорувати, бо боялися якихось тільки їм відомих провокацій. Тепер всі зацікавлені спостерігатимуть за обранням нового владики, яке має відбутися в серпні і чекають, що нового релігійний елемент привнесе в політичне життя.

 

Суперечлива особистість, але про мертвих традиційно – або добре, або нічого

 

Полова тижня

 

Колись Ріната Ахметова називали королем Донбасу, запопадливо дивилися в очі і знали. Що цей індивідуум може все. Така думка виявилася сильно перебільшеною і зіпсув собі імідж всесильного олігарх одним виступом на телебаченні. "Донецьк бомбити не можна. Донбас бомбити не можна. Не можна руйнувати міста, не можна руйнувати селища, не можна руйнувати інфраструктуру. А найголовніше не можна допустити того, щоб гинули і страждали люди. Донецьк столиця Донбасу, а Донбас це символ праці", – заявив Ахметов.

 

Відповідаючи на питання, як можна вирішити ситуацію на Сході, могутній просторікував: "Переговорами, переговорами і ще раз переговорами. Іншої дороги немає. І згадаєте мої слова – все одно все закінчиться переговорами, і все закінчиться миром .... Я не хочу, щоб труни з Донбасу поверталися до Західної України, я не хочу щоб труни поверталися в центральну Україну, в інші регіони нашої країни . я не хочу, щоб люди гинули на Донбасі. Тому я завжди закликав, закликаю і буду всіх закликати до миру ", - додав Ахметов. Також бізнесмен заявив: "Особисто я за щасливий Донбас бачу тільки в єдиній Україні". "Щасливий Донбас це коли люди мають гідну роботу, гідну зарплату і гідне життя, коли поважають нашу пам'ять, наше право говорити російською мовою, шанують наші свята, поважають наші традиції і поважають наші амбіції". Волання про переговори можна було б зрозуміти, якби вони звучали під час перебування Ахметова в Донецьку, але вихлюпував він свої емоції в столиці.

 

Тим часом в самій столиці Донбасу дрібнокримінальні шушвальки кричали: «Ми залишили Слов’янськ, щоб повернутися в Київ». То хто тепер господар трудового краю? І що робитиме Ахметов, коли побачить під вікнами свого офісу відповідні танки з триколорами? Доцільніше переговірнику їхати тепер до Лондона, де він має гарну і дорогу нерухомість. І не треба ганьбитися черговими інтерв’ю.

 

Ахметов мав зробити все, щоб така макамбра не сталася, але король виявився голим

 

Міністр тижня

 

Верховна Рада призначила Валерія Гелетея міністром оборони України. За проголосували 260 нардепів. Гелетей приніс присягу в парламенті і відразу відзначився патологічно оптимістичною фразою: "Повірте мені, парад перемоги буде! В Українському Севастополі".

 

Акули пера відразу почали видавати інформацію про трошки забутого політика, якому дуже симпатизував Віктор Ющенко у бутність свою найслабшим президентом країни. Виявилося, що у нового міністра 147 тисяч 600 гривень склала заробітна плата й 240 тисяч 000 гривень – дивіденди. У його власності чи оренді значиться житловий будинок і квартира в Києві площею 651,8 кв. м і 96,7 кв. м відповідно. Крім того, у власності Гелетея – дачний будинок у столиці площею 275,9 кв. м і земельні ділянки у Київській і Закарпатської областях площею 0,2 га й 0,1 га відповідно (при цьому ділянка в Закарпатській області була придбана за 18,3 тисяч гривень). За 790 тисяч гривень Гелетей купив автомобіль Range Rover 2013 року випуску, в оренді або іншому праві користування у нього також є Lexus (2012 року). На рахунку у банках у нього 400 тисяч гривень.

 

Коли гроші були пораховані виявилося, що Гелетей взяв курс на Слов’янськ звідки оперативно витуцали терористів. На міськраді підняли державний прапор. З колишнього керівника Державної служби охорони користі за стислий час сталося багато, а тим, хто згадуватиме якихось давньоримських преторіанців і те, що вони коїли з імператорами, відключать вікіпедію.

 

Про переговори зі злочинцями мова у міністра не йде

 

Майдан тижня

 

Тиждень вже майже закінчився, коли в Києві сталася найбільш незрозуміла подія. На наметове містечко, яке стоїть там з якогось дива досі, напали озброєні люди. В результаті міліціонери стверджують, що вогнепальне поранення отримав невідомий (стріляли з Калашникова). Анонімні очевидці кажуть про трьох загиблих, бо стріляли з Калашникова. З терористами на Сході зрозуміло, що робити, а що робити з сучасним Майданом не знає ніхто.

 

Таким нічний Майдан вже ніколи не буде

 

08.07.2014