Порошенко і всі-всі-всі

Влада змінилася, відзвітувалась і зробила приємне тим громадянам України, які стежать за життєдіяльністю політично і розумово неповносправних.

 

Президент тижня

 

Сталося те, що мало статися, і Петро Порошенко пройшов червоною доріжкою до Верховної Ради, виголосив гарну (так кажуть) промову, попитав, чи все нормально у вартового, який під час інавґурації ледь не втратив свідомість.

 

З поважних подій запам'ятається те, що у нового Президента в день інавґурації народився внук, хоча Порошенко і наймолодший лідер держави за весь час її існування.

 

Не цілком гарно вийшло з прийняттям у мистецькому Арсеналі. Надто багато одіозних писків ходили зі склянками в руках і думали, що робити далі. І тут треба згадувати Ліну Костенко, яка сказала: «Все одно за владу буде соромно, за будь-яку владу час від часу буває соромно. А от за Україну соромно вже не буде». Майдан робити навчилися.

 

Дуже хочеться, щоб добрий гумор в країні мали не тільки інавґуровані

 

Прем'єр тижня

 

Голова Кабінету Міністрів Арсеній Яценюк відзвітувався в парламенті про сто днів роботи «уряду камікадзе». Ніхто сепуку не зробив, хоча інформація від прем'єра не дуже втішна.

«Ми прогнозуємо падіння економіки в цьому році на 5%», — сказав він і додав, що економічна ситуація в країні багато в чому залежить від того, як будуть розвиватися події в Донецькій і Луганській областях.

 

З помірно оптимістичного варто зазначити те, що за перші 100 днів діяльності Кабінету Міністрів під його орудую кількість державних службовців скоротили на 25 тисяч. Чиновників у нас, направду, забагато, але ці звільнені можуть зчинити хай, що «нова влада лютує».

 

Головне — те, що Яценюк прогнозує абсолютну спільність думок у Президента, Уряду і Верховної Ради. Готуємось до виборів нового парламенту, бо в чинного проблеми не зі спільністю, а з думками.

 

 

Зараз для всіх є причини потирати щелепу

 

Спікер тижня

 

Олександр Турчинов напередодні втрати додатку «в.о.» до однієї зі своїх посад підписав закон про мораторій на відчуження житла, що перебуває під заставою за валютний кредит.

 

Відповідний законопроект Верховна Рада проголосувала 3 червня, коли було встановлено, що не може бути примусово відчужене майно, яке вважається предметом застави, якщо таке майно виступає як забезпечення зобов'язань громадянина за споживчими кредитами, виданими йому кредитними установами, резидентами України в іноземній валюті. Крім того, парламент встановив, що не може бути примусово відчужене майно, якщо кошти, одержувані з його реалізації, не покривають заставу. Рада встановила, що кредитна установа не може поступитися заборгованістю або боргом іншій особі.

 

Законопроектом передбачено, що відповідний закон набуде чинності від дати офіційного оприлюднення і втрачає чинність від дати набуття чинності законом, який реґулюватиме питання переведення в гривню непогашеної основної суми заборгованості в іноземній валюті.

 

Тепер матимуть пеха ті, в кого помешкання за кредит вже забрали, але, можливо, Турчинов і їм допоможе

 

Халепа тижня

 

Найсмішнішого члена Партії реґіонів позбавили мандату народного депутата. Таке стається нечасто. Олег Царьов зумів налаштувати проти себе всю країну через власну недолугість, а колеґам-нардепам став немилий, коли надто голосно заговорив про сепаратизм.

 

Тепер це чудо вітчизняного політикуму переховується десь в окупованому Криму і каже, що київській хунті ще покаже кузькіну мать. А тим часом в соціальній мережі з'явилася така інформація: «Штаб національного захисту Дніпропетровської області оголошує винагороду в розмірі 500 000 доларів США за доставку громадянина Царьова Олега Анатолійовича правоохоронним органам України. Вищезгаданий громадянин звинувачується у скоєнні злочинів за статтями 109, ч.3, 110, ч.2 Кримінального Кодексу України. Контактний телефон (056) 742 70 85. Виплата винагороди і конфіденційність ґарантуються».

 

На півострові зараз з грошима не ах, тож Царьову пасувало б задуматися і минати бабусь, які трошки не отримали те, чого хотіли.

 

Це коштує півмільйона «зелених»

 

09.06.2014