Операція «Гази»

Новій владі треба терміново забути про вчення Махатми Ганді. Той пацифіст ходив у теплій країні і сперечався з вихованими англійцями. В нас ситуація геть інша...

 

Не співпрацюй і не підкорюйся — для збереження української державності цього наразі замало

 

Контрреволюція тижня

 

Правоохоронним органам варто пригадати американського злочинця Аль Капоне і повчитися в нього. Саме цей мафіозі небезпідставно стверджував, що добре слово і пістолет важать більше, ніж тільки добре слово. Міліція, Генеральна прокуратура і СБУ вміють гарно говорити і на цьому тижні ще раз підтвердили цей факт, відбувши прес-конференцію, де розповіли про снайперів, анґажованих колишнім шефом МВС Віталієм Захарченко, і про те, як убивць притягуватимуть до відповідальності.

 

Поки представники вселяли впевненість в завтрашньому дні, визрів і прорвав «східний» фурункул. В неділю у Харкові, Донецьку і Луганську почав розігруватися кримський сценарій: захопили будівлі влади, повісили прапори кольору зубної пасти і заявили, що Янукович — їхній президент. Міліція попереджала, обіцяла притягнути до відповідальності всіх організаторів, підбурювачів та учасників масових заворушень, незалежно від партійної приналежності, громадянства, місця проживання і політичних поглядів.

 

«Відповідно до ст.294 Кримінального Кодексу України за організацію масових заворушень, які супроводжуються насильством та іншими протиправними діями, зокрема організаторам та підбурювачам масових заворушень, загрожує від п'яти до восьми років позбавлення волі», — казали в МВС. А сепаратисти взяли і не злякалися, і хай тепер Аваков чи Наливайченко пояснюють їм, що так робити негарно.

 

Про рекомендації брутального харцизяки з Чікаґо наші правоохоронці нічого не знають

 

Вуглеводні тижня

 

Опалювальний сезон минув, але довкола теплопостачання знову пече. Росіяни мають газ і тому мають в носі всіх інших. Заяви прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про те, що ціна на російський газ до 485 доларів є «абсолютно неприйнятною» і «Російська Федерація прекрасно це усвідомлює», дуже правильні.

 

Ще дуже правильно Арсеній Петрович згадав про те, що Росія брала на себе зобов'язання виділити 15 млрд. дол. кредиту Україні, з яких 3 млрд. дол. передано минулого року, а 2 млрд. дол. планувалися за погашення газової заборгованості й мали бути передані цього року. Таким твердженням Яценюк посилив підозру про раптову втрату адекватності всіх людей, які займають поважні кабінети в Києві. Вони цілком на серіо починають говорити про обіцянки Росії, про партнерські стосунки з окупантом.

 

Щоб наш прем'єр трохи прийшов до тями, голова «Газпрому» Олексій Міллер зазначив, що Україна і так «висить» РФ купу грошей через таємничі папери, що їх три роки тому підписав Янукович у тимчасовій столиці. «За період дії харківських угод, за період дії цієї знижки, сума знижки становила 11 мільярдів 400 мільйонів доларів. Це та сума, яку недоотримав російський уряд, російських бюджет», — сказав Міллер, якому правильні роздуми Яценюка глибоко до лампочки.

 

Страшно уявити, які драматичні сюжети закрутяться довкола цього крана

 

Гривня тижня

 

Національна валюта впевнено деґрадує. Експерти переконують, що в цьому нема нічого страшного і що навіть коли гривня ще більше втахне, то буде щастя для експортерів (насамперед аґраріїв), а Захід нам допоможе. Тихий оптимізм виявляє також прем'єр. Зі слів Арсенія Яценюка, курс гривні на рівні «плюс-мінус 11» грн./дол. є природним в поточних економічних умовах, оскільки на ринку невизначеність, а на кордонах російські танки, і стабільність курсу багато в чому залежить від того, як швидко Україна отримає кошти від Міжнародного валютного фонду. Тим часом гривня б'є історичні рекорди і припиняти дешевшати не планує, а біля канторів дуже комфортно почуваються «коні» з тихим речитативом «долари, євро, рублі», які мали б зникнути ще в минулому тисячолітті.

 

До того, що наша гривня коштує менше 10 американських центів, українці звикнути не встигли

 

Цифри тижня

 

Соціологія завжди дає привід задуматися над тим, в якому вивихнутому світі ми живемо. В березні група «Рейтинґ» взяла і порахувала, за кого співвітчизники віддали б голоси на парламентських виборах, якби такі сталися дочасно. 6 % опитаних голосували б за Партію реґіонів, 4 % — за комуністів. Тобто кожному десятому респондентові варто навідатися до лікаря, і не факт, що той доктор має бути дантистом. За «Батьківщину» Юлії Тимошенко проголосували б 16 % українців, за партію УДАР Віталія Кличка — 12 %, за партію «Солідарність» Петра Порошенка — 11 %, за ВО «Свобода» — 5 %, за Радикальну партію Олега Ляшка — 4 %. Українські психіатри без роботи точно не залишаться.

 

Владу ми традиційно виберемо з урн

 

07.04.2014