Живемо ілюзіями, мріємо про гроші

В Івано-Франківській області прийняли обласний бюджет-ілюзію та міський бюджет-мрію. Так річні фінансові документи охарактеризували самі депутати обласної та міської рад.  Та попри очевидну віртуальність прийнятих кошторисів – це все ж таки краще, ніж 1/12 щомісяця від минулорічного бюджету, на які б жила громада, якби місцеві бюджети прийняті не були.

 

 

Допоки на барикадах відносне затишшя, поговоримо про фінанси. На початку лютого Івано-Франківська обласна рада прийняла бюджет області. Проголосували за документ в цілому і тут же внесли перші зміни. Зараз документ винесений на розгляд громадськості, аби та теж могла надати свої пропозиції, оскільки більшість депутатів погоджуються з тим, що документ недосконалий, а дехто відверто його критикує. За декілька днів прийняли і міський бюджет. Тож які вони – головні кошториси Прикарпаття?

 

На початку лютого Івано-Франківська обласна рада 76 голосами прийняла бюджет області на 2014 рік. Так як більшість проголосувала за цей бюджет, так само вона і розуміє, що кошторис області є недосконалим і потребує суттєвих корекцій. Але як висловився перед голосуванням голова обласної ради Василь Скрипничук, «бюджет все одно приймати потрібно». І запропонував проголосувати за документ в цілому, потім розмістити на офіційному сайті Івано-Франківської обласної ради, тобто винести його на розсуд громадськості та експертів. І згідно внесених пропозицій опрацювати у профільних комісіях та прийняти зміни. Депутати погодились з такою пропозицією голови і область отримала бюджет.

 

До слова, такої ж думки дотримується і голова бюджетної комісії при обласній раді Юрій Бабій. Як він пояснив «Збручу», краще прийняти хоч якийсь бюджет, бо інакше будемо отримувати одну дванадцяту від минулорічного, що до того ж не передбачає ніяких капітальних видатків.

 

Коштів не вистачить

 

Загальний обсяг доходів Івано-Франківської області у 2014 році передбачений на рівні 3,8 млрд. грн. Це на 17,3% більше, ніж у минулому році. 64% від цієї суми будуть перерозподілені районним та міським бюджетам у вигляді субвенцій. Ресурс загального фонду встановлено у 1,16 млрд. гривень., що на 145 млн. грн. більше у порівнянні із 2013 роком. Заплановано збільшити частку власних доходів до 374 млн. грн., що більше на 8,4% у порівнянні з минулим роком.

 

Такі оптимістичні цифри накладаються і на паралельне збільшення видатків, на 11,3%. Це пов’язано з різними причинами, як, приміром, збільшення розміру мінімальної заробітної плати чи інфляція. «Скільки би грошей не було – їх завжди не вистачає, - каже голова бюджетної комісії Юрій Бабій. - Профіцитом бюджету у цьому році порадувати не зможемо. Більше того, впевнений, що бюджету, як завжди, не вистачить. Будемо сподіватись на державні дотації. Як правило, коштів обласного бюджету нам вистачає десь до жовтня-місяця». Спостерігається і тенденція невиконання доходів обласних бюджетів за минулі роки: так у 2013 році – на 8,5 млн. грн., у 2012 році – на 8,4 млн. грн.

 

Юрій Бабій бюджет області назвав більш-менш збалансованим. Ніяких особливих переміщень коштів зі сфери у сферу не буде. Все залишиться «плюс-мінус» так, як у минулому році.

 

Щодо процедури формування бюджету, то, якщо кількома реченнями, вона виглядає так. Формується кошторис згідно бюджетних запитів різних управлінь. Запити погоджують у Департаменті фінансів ОДА і виносять на розгляд профільних комісій облради. Ці комісії вже зі своїми поправками формують пропозиції щодо різних статей бюджету для бюджетної комісії, яка їх розглядає та приймає рішення. Тоді готовий документ виносять на розгляд депутатів на сесію. Впродовж року до бюджету вносять неодноразово зміни. 

 

Участь громадськості

 

Саме на можливості внесення змін до бюджету на сесії облради наголошував голова Василь Скрипничук, як на основному аргументі за те, щоби документ таки проголосувати. До цього процесу може бути залучена і громадськість, і експерти-фінансисти. Щоправда, в який спосіб? Юрій Бабій переконаний, що не потрібно «видумувати велосипед» - є депутати обласної ради, які громаду представляють, до них можна направляти свої пропозиції.

 

Але нещодавно при обласній раді був створений новий консультаційно-дорадчий орган - Громадську раду. То чи зможе вона вплинути на процес внесення змін до бюджету? Та, як повідомив «Збручу» політолог та громадський діяч Тарас Случик, громадської ради у тому форматі, в якому вона створювалась, уже немає. Наразі на етапі реєстрації документів перебуває уже інший, самостійний орган прямого народовладдя - Народна рада. Яким чином вона буде співпрацювати із обласною радою – питання наразі відкрите? А на Прикарпатті тим часом утворилось, попри обласну, дві народні ради: одна, як міжфракційне об’єднання депутатів, а друга – ось ця, громадська. Та це тема не сьогоднішньої розмови…

 

Щодо залучення громадськості, до бюджетного процесу, то Тарас Случик вважає, що це  потрібно було робити ще до остаточного складання бюджету, ще на етапі формування бюджетних запитів, а не пост-фактум, коли маємо вже готовий документ, винесений на сесію. «Зараз людям залишили тільки одну можливість – вносити пропозиції щодо змін до уже готового кошторису, а це ж все-таки складний документ. За таких умов важко назвати бюджетотворчий процес прозорим, - переконаний політолог. - Як зараз може впливати громадськість, то це хіба що формувати звернення до голови облради із конкретними пропозиціями або ж на зустрічах зі «своїми» депутатами давати їм доручення висловлювати пропозицій громади на сесіях».

 

«А, взагалі, процес формування бюджету має відбуватись з верху до низу. Оскільки в нас в країні немає нормального державного бюджету, то звідки може взятись обласний? Прийнятий бюджет області, як і країни, є настільки віртуальним, а соціально-економічний стан настільки жахливий, що навряд чи щось кардинально врятує ситуацію», - висловив думку Тарас Случик.

 

Чи залишиться щось на розвиток?    

 

Депутат обласної ради Юрій Романюк у своєму коментарі виданню «Галицький кореспондент» (www.gk-press.if.ua) назвав прийнятий бюджет ілюзією. «Немає ніякого бюджету. Сьогодні є умовний набір цифр, який дозволяє тішити себе ілюзіями, що ми якось проживемо. Кошти якісь будуть поступати, їх будуть давати  пенсіонерам, студентам, лікарям, вчителям. А чи будуть кошти на все інше, тільки одному Богу відомо. Я не живу у світі ілюзій, тому переконаний, що їх не буде», – сказав Романюк.

 

В той же час голова бюджетної комісії облради Юрій Бабій розповів «Збручу», що на бюджет розвитку в цьому році закладено 11 млн. грн. Зокрема, обласні депутати запланували належно на усіх рівнях відзначити 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, а також 2 млн. грн. буде виділено на реконструкцію Івано-Франківського обласного музично-драматичного театру ім. Івана Франка. Ремонт тут уже триває рік. Але наразі за бюджет розвитку ще не голосували, тому це попередні плани.

 

Бюджет-мрія

 

Тим часом прийняли і бюджет Івано-Франківська. Як зазначив голова бюджетної комісії Івано-Франківської міської ради Роман Онуфріїв, місто може лише мріяти про реалізацію окремих програм та проектів у цьому році. Так як це відбулось і в минулому – багато з того, що планували зробити, так і залишилося декларацією про наміри.

 

Загальний обсяг доходів на 2014 рік визначено у розмірі 940 млн. грн., обсяг доходів загального фонду міського бюджету - у сумі 830 млн. грн. Бюджет розвитку складає – 75 млн. грн. (що у сім разів більше від обласного!). Загальний обсяг видатків міського бюджету складає 939 млн. грн.

 

Депутат Івано-Франківської міської ради Володимир Чорноус розповів «Збручу», що проект бюджету депутатам роздали за 15 хвилин до початку сесії: «Нереально вникнути в документ за такий короткий період часу. Там би місяць розбиратись треба було. Щодо дохідної частини, думаю, що при оптимальних розкладах добре було, аби вони стала виконаною хоча б наполовину», – припустив депутат.

 

13.02.2014