На теледебатах Трамп так і не відповів, чи бажає він перемоги Україні.

Камала Гарріс заявила, що якби Трамп був президентом, то «Путін сидів би зараз у Києві, придивляючись до решти Європи, починаючи з Польщі».

 

 

Кандидати в президенти США – республіканець експрезидент Дональд Трамп та чинна віцепрезидентка демократка Камала Гарріс – провели перші теледебати в рамках виборчих перегонів. Вони відбулися на майданчику телеканалу ABC у Філадельфії у ніч на середу, 11 вересня. Про це повідомив телеканал CNN.

 

Одним із пунктів дебатів стала війна в Україні. Трамп заявив, що війна має припинитися і він зможе завершити російсько-український конфлікт ще до своєї інавґурації. За його словами, він добре знає Владіміра Путіна та Володимира Зеленського, і вони поважають його. «Вони шанують мене і не шанують Байдена. За що його поважати? Я поговорю з одним, я поговорю з іншим, я зведу їх разом», – запевнив Трамп.

 

Ведучі двічі запитували Трампа, чи бажає він перемоги Україні, на що експрезидент відповідав, що для США найважливіше повністю припинити конфлікт. «Я хочу зупинити війну. Я хочу врятувати життя людей, яких без потреби вбивають мільйонами», – сказав Трамп.

 

Камала Гарріс, своєю чергою, нагадала, що за Джо Байдена США вдалося створити коаліцію з 50 країн для допомоги українській стороні. Вона заявила, що Україна вже програла б, якби Трамп був президентом США. «Наші союзники в НАТО дуже вдячні, що Ви більше не президент. Якби Дональд Трамп був президентом, Путін сидів би зараз у Києві, придивляючись до решти Європи, починаючи з Польщі. Путін диктатор, який з'їсть Вас на обід», – сказала Гарріс, звертаючись до Трампа.

 

Телеканал CNN провів експрес-опитування за результатами дебатів кандидатів у президенти США шляхом розсилання глядачам текстових повідомлень. За його результатами 44% респондентів вважають, що на дебатах перемогла представниця демократів Камала Гарріс. 40% вважають, що кращим був республіканець Дональд Трамп.

 

Як зазначає телеканал, результати опитування свідчать про зміну динаміки на користь пані Гарріс. Аналогічне опитування, проведене до дебатів, показувало, що Трампа підтримує 43% виборців, а Гарріс – 39%.

11.09.2024