716-й день війни Росії в Україні. Хроніка

20:05 Вечірнє зведення Генерального штабу ЗСУ:

 

Протягом доби відбулось 91 бойове зіткнення. Загалом ворог завдав 49 авіаційних ударів, здійснив 52 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Леонівка Чернігівської області, Юнаківка, Яблунівка, Кіндратівка Сумської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 30 населених пунктів, серед них Карповичі, Луб’яне, Грем’яч Чернігівської області; Могриця, Степок, Угроїди, Новодмитрівка Сумської області; Уди, Стрілеча, Чугунівка, Вовчанськ Харківської області.

На Куп’янському напрямку нашими захисниками відбито 10 атак в районах населених пунктів Синьківка, Іванівка Харківської області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Степова Новоселівка, Котлярівка, Піщане Харківської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 8 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області, Терни та Ямполівка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Невське, Білогорівка, Серебрянське лісництво Луганської області та Торське, Серебрянка, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 18 атак в районах населених пунктів Богданівка, Іванівське та Кліщіївка Донецької області, де ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Васюківка, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 17 атак в районах населених пунктів Новобахмутівка, Авдіївка та ще 10 атак в районах Первомайського, Невельського Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали понад 15 населених пунктів, серед них Керамік, Новобахмутівка, Ласточкине, Авдіївка Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати окупантів в районі Новомихайлівки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 12 разів намагався покращити тактичне положення. Під артилерійським та мінометним вогнем загарбників опинились такі населені пункти Донецької області, як Курахове, Побєда, Новомихайлівка, Катеринівка, Парасковіївка.

На Шахтарському напрямку нашими захисниками відбито 2 атаки ворога південніше Золотої Ниви Донецької області та північніше Приютного Запорізької області. Противник завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Вугледар Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема Вугледар, Пречистівка, Золота Нива Благодатне Донецької області.

На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито 2 атаки західніше Новопокровки та в районі Роботиного Запорізької області, де ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 30 населених пунктів, серед них Полтавка, Гуляйполе, Степове, Мала Токмачка, Новоданилівка, Степногірськ Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснено 4 безуспішні спроби штурму позицій наших військ. Під артилерійським вогнем опинилося місто Очаків Миколаївської області. Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Червоний Маяк, Кринки, Берислав Херсонської області. Також ворог здійснив обстріли з реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Тягинка, Іванівка, Кринки, Комишани, Токарівка Херсонської області.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 5 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 2 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 пунктах управління, 2 складах боєприпасів противника.

 

 

19:10 90% замовлень із виробництва безпілотників отримують українські виробники, заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

"У нас на сьогодні є замовлення, 90% з яких отримують саме наші виробники, котрі виробляють ці засоби ураження на території України. Це українські компанії. Ми готові їх контрактувати по максимуму, щоби забезпечити ЗСУ саме цими засобами ураження.

І те, що президент видав указ про створення нового виду військ свідчить, що ми свідомі того, якою буде війна майбутнього, яка вже сьогодні є на нашій території. Безпілотні літальні апарати, роботизована техніка все більше і більше включатиметься в цей процес. І майбутнє вже буде зовсім іншим, ніж є сьогодні."

 

 

18:55 Литва передала новий пакет допомоги Україні, повідомляють в Міноборони Литви. Зазначається, що литовська армія доставила та передала українській армії необхідне для зимового сезону обладнання та десятки тисяч комплектів теплого одягу.

 

 

18:20 ЄУ може надати умови для переговорів з Україною про членство в найближчі тижні, повідомила речниця Єврокомісії Ана Пісонеро. За її словами, прогрес України був вражаючим, бо українцям в умовах війни вдалося "зберегти роботу свого парламенту і продовжувати займатися реформами, які вони мали здійснити".

 

 

17:45 До Києва прибула двопартійна делегація Конгресу США, повідомляє посол США в Україні Бріджит Брінк. Зазначається, що делегацію очолює голова комітету з розвідки Палати представників, республіканець Майк Тернер, також у складі – члени цього ж комітету республіканець Френч Гілл, демократ Джейсон Крау, демократка Ебігейл Спанбергер та член комітету з фінансових послуг, республіканець Зак Нанн.

 

 

17:00 Умєров провів першу робочу нараду з Головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським, повідомили у Міноборони. Міністр з Головнокомандувачем обговорили питання детального плану дій Збройних Сил на 2024 рік.

"Надзвичайно важливе питання – налагодження системи логістики та вчасного задоволення військових необхідними потребами. Фокус – на дієву систему ротацій та відпочинку підрозділів".

 

 

16:15 Інфляція в Україні сповільнилась до 4,7%, повідомляє Державна служба статистики. У річному вимірі інфляція знизилася до 4,7% із 5,1% за підсумками грудня. Як повідомляється, на споживчому ринку в січні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,1%. Найбільше подорожчали овочі – на 16,8%.

 

 

15:40 Норвегія надасть Україні більше ЗРК NASAMS, повідомили у міноборони Норвегії. Уряд пропонує парламентові Норвегії замовити у компанії Kongsberg Defense and Aerospace ще десять пускових установок та чотири центри управління вогнем системи протиповітряної оборони NASAMS. Зазначається, що це робиться на додаток до закупки обладнання, яке вже було передано Україні – скільки обладнання із нового замовлення може надійти в Україну, не уточнено. 

 

 

15:05 Росія з початку повномасштабного вторгнення здійснила понад 800 хімічних атак, повідомили в Генштабі ЗСУ. З них лише за січень 2024 року – 229 випадків.

"Найчастіше ворог використовує гранати, такі як К-51, РГР, РГ-Во, які містять небезпечну хімічну речовину CS, заборонену для ведення війни (бойових дій) пунктом 5 статті 1 Конвенції про хімічну зброю.
Підрозділи РХБ розвідки здійснюють відбір проб ґрунту, рослинності, уламків боєприпасів та направляють їх для проведення аналізів.
У рамках відкритого кримінального провадження задокументовані випадки застосування небезпечних хімічних речовин надаються до слідчих органів для проведення слідчих дій".

 

 

14:40 Фінляндія надала Україні новий оборонний пакет вартістю у близько 190 мільйонів євро, повідомили у міноборони Фінляндії. Зміст вантажу та деталі щодо його доставлення не повідомляють з міркувань безпеки. Зазначається, що це вже 22-й вантаж військової допомоги від Фінляндії.

 

 

14:25 Україна розробляє план, який допоможе їй покрити бюджетний дефіцит у випадку, якщо фінансова допомога від США буде заблокована, пише Bloomberg. Повідомляється, що цей план включає три ключові елементи: розширення продажу внутрішніх облігацій, підвищення податків і скорочення витрат.

 

 

13:50 У Нацгвардії США достатньо коштів для завершення навчання українських пілотів на F-16, пише AP. За словами очільника Нацгвардії США генерала Дена Хокансона, брак фінансування означає, що США не змогли надіслати Україні жодних нових пакетів озброєнь, але тренування пілотів вдалося продовжити.

 

 

13:15 Протягом минулої доби російські війська з різних видів озброєння (міномети, танки, артилерія, РСЗВ, БПЛА, тактична авіація) обстріляли 143 населені пункти на території 9 областей України, підтверджено ураження 76 об’єктів інфраструктури. За попередньою інформацією, є загиблі та поранені серед цивільного населення, кількість жертв уточнюється.

 

 

 

13:00 Щоденний рапорт розвідки міністерства оборони Великої Британії:

• 7 лютого 2024 року в соціальних мережах з'явилися повідомлення про вибух на російському ракетному заводі поблизу Іжевська, Удмуртія, в центральній Росії. Цей завод виробляє низку балістичних ракет, включаючи "Іскандер", який регулярно використовується проти України. Початкові повідомлення припускали, що вибух стався через помилку робітника, хоча пізніше російське державне інформаційне агентство ТАСС повідомило, що він стався через "планові випробування" ракетних двигунів. Малоймовірно, що українські безпілотні літальні апарати були причетні до вибуху, враховуючи відстань у 1200 км від України. Крім того, не було повідомлень про подібні атаки в цьому районі.

• Це щонайменше п'ятий незрозумілий вибух на військово-промисловому заводі за минулі чотири місяці. Попередні вибухи були на Каменському хімічному заводі в Ростові 15 січня 2024 року, Челябінському танковому заводі 26 листопада 2023 року, а також на заводах з виробництва пороху і боєприпасів у Котовську 10 листопада 2023 року і Солікамську 31 жовтня 2023 року.

• Існує реальна ймовірність того, що вибух стався через недбале поводження та зберігання легкозаймистих, горючих і вибухонебезпечних матеріалів. Крім того, політичний тиск з боку вищого керівництва з метою збільшення обсягів військово-промислового виробництва для підтримки війни в Україні, ймовірно, призвів до цілодобового виробництва і втоми персоналу. Підвищені вимоги до виробництва, найімовірніше, призведуть до збільшення кількості промислових аварій у майбутньому.

 

 

12:40 Новий головнокомандувач Збройних Сил Олександр Сирський виклав своє бачення нових завдань:

"На порядку денному стоять нові завдання. Насамперед це чітке та детальне планування дій усіх органів військового управління, об’єднань, з’єднань і частин з урахуванням потреб фронту у новітній зброї, яка надходить від міжнародних партнерів.

Найшвидший і раціональний розподіл та доставка усього необхідного для бойових частин була і залишається основним завданням військової логістики.

Знати всі без винятку потреби фронту і володіти ситуацією на кожній його ділянці – завдання штабів усіх рівнів. Саме кваліфікація особового складу органів військового управління є вирішальною для розробки й успішної реалізації задумів та планів.

Життя і здоров’я військовослужбовців завжди  були та є головною цінністю Української армії. Відтак дотримання балансу між виконанням бойових завдань та відновленням частин і підрозділів з інтенсифікацією навчання та підготовки особового складу залишається як ніколи актуальним.

Запровадження нових технічних рішень і масштабування успішного досвіду як, приміром, застосування безпілотних систем, сучасних засобів радіоелектронної боротьби є одним з майбутніх векторів побудови перемоги у  нашій визвольній війні.

Лише зміни та постійне удосконалення засобів і методів ведення бойових дій дасть змогу досягти успіху на цьому шляху.

Та, безумовно, надійний тил є однією з головних складових загального успіху у війні".

 

 

12:10 Президент України Володимир Зеленський присвоїв  начальникові Головного управління розвідки Міністерства оборони України, генерал-лейтенанту Кирилу Буданову звання Героя України:

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №57/2024

Про присвоєння К.Буданову звання Герой України

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю:

Присвоїти звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» БУДАНОВУ Кирилу Олексійовичу — генерал-лейтенанту.

Президент України В.ЗЕЛЕНСЬКИЙ

8 лютого 2024 року

 

 

12:05 Президент України Володимир Зеленський присвоїв Валерію Залужному звання Героя України, указ датовано вчорашнім числом (після указу про його звільнення), оприлюднено нині:

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №61/2024

Про присвоєння В.Залужному звання Герой України

За визначні особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю:

Присвоїти звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» ЗАЛУЖНОМУ Валерію Федоровичу — генералу.

Президент України В.ЗЕЛЕНСЬКИЙ

8 лютого 2024 року

 

 

12:00 Безпілотники Служби безпеки України атакували два нафтопереробні заводи в Краснодарському краї РФ – Ільський і Афіпський НПЗ, повідомило інформоване джерело. На Ільському НПЗ "виникла велика пожежа, уражено установку первинної переробки потужністю 3,6 млн тонн на рік, а без неї ворог не зможе виробляти дизпальне для військових потреб". Наслідки удару по Афіпському НПЗ уточнюються.

 

 

11:45 Польські фермери розпочали анонсовану блокаду пункту пропуску на кордоні з Україною "Медика – Шегині", повідомили польські прикордонники, тому рух вантажівок, легкових автівок та автобусів на перетин кордону не здійснюється. На пунктах пропуску "Ягодин" та "Рава-Руська" рух транспортних засобів на даний час відбувається, про початок блокування інформації від польської сторони ще не надходило.

 

 

11:25 Поки що неможливо підтвердити, що російський літак збила Україна, але точно відомо, що на ньому не було українських полонених, заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов:

"Дійсно, в Росії зазнав катастрофи літак. Чи були там наші полонені? Я точно можу сказати, що ні. На основі того досвіду, який в нас був після Тегерану, і на основі того, що відбувалося далі. Якби це відбулося, то повірте, кількість, як це називається, біологічного матеріалу, загиблих – вони б обов'язково цим скористалися, обов'язково це зафільмували, і те поле було б усе червоне від крові".

 

 

11:05 Служба безпеки України проводить обшуки в одного з священнослужителів Києво-Печерської Лаври, який координував постановочні акції протесту під час повернення майна Лаври державі, повідомили джерела в правоохоронних органах.

 

 

10:35 Вчора, 8 лютого, добовий максимум споживання був зафіксований близько 18:00, на рівні на 4% вищому, ніж у середу, 7 лютого, повідомили в Укренерго. Сьогодні станом на 10:00 рівень споживання електроенергії на 2% вищий за відповідний показник четверга, 8 лютого. Причина зростання рівня споживання – зниження температури (0,3°C сьогодні проти 6,6°C у середу 7 лютого та 2,4°C у четвер, 8 лютого).

 

 

10:15 З аварійного ремонту виведено блок ТЕС. У резерві сім блоків ТЕС, які буде задіяно у разі потреби, повідомили в Міненерго. Дефіциту електроенергії в енергосистемі України не фіксується. Ситуація контрольована. Система збалансована. Графіки відключень не застосовуються.

 

 

10:00 Оцінка Генерального штабу ЗСУ загальних бойових втрат росіян з 24.02.22 по нині:

 

 

 

 

 

Зі всієї наявної на початок повномасштабного вторгнення в РФ техніки за час війни знищено:

187,0% танків (з них 1,3% за минулий тиждень),

 68,7% бойових броньованих машин (з них 0,7% за минулий тиждень),

209,0% автомобільної техніки (з них 3,3% за минулий тиждень),

306,2% артилерійських систем (з них 4,4% за минулий тиждень),

 88,0% РСЗВ (з них 0,2% за минулий тиждень),

 47,2% засобів ППО (з них 0,2% за минулий тиждень),

 26,7% літаків (з них 0% за минулий тиждень),

 36,5% гелікоптерів (з них 0,1% за минулий тиждень).

 

 

 

09:45 Внаслідок нічної російської атаки "шахедами" по Зміївській громаді на Харківщині пошкоджено приватні будинки, відпочинковий комплекс, горіли готель, ресторан та автомобілі, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

 

 

 

09:35 Вночі росіяни завдали удару 16 ударними БпЛА типу “Shahed-136/131” з мису Чауда – Крим та Курської області РФ. В результаті бойової роботи знищено 10 «шахедів» (63%) у межах Миколаївської, Херсонської та Харківської областей.

За минулі сім днів було збито 45 із 67 (67%) запущених по Україні БПЛА.

 

 

 

 

 

09:25 Станом на 08:00 у Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває 5 російських кораблів, серед яких немає носіїв крилатих ракет "Калібр", повідомили у Військово-морських силах ЗСУ.

 

 

09:20 Ключові висновки аналізу поточної ситуації від американського Інституту вивчення війни за минулу добу:

Президент Росії Путін спробував використати інтерв'ю з американським журналістом Такером Карлсоном, опубліковане 8 лютого, щоб представити широкій західній аудиторії давню інформаційну операцію Кремля, яка неправдиво стверджує, що Росія зацікавлена у припиненні війни в Україні шляхом переговорів. Протягом усього інтерв'ю Путін демонстрував, що Росія не зацікавлена в змістовних і легітимних переговорах, і що Путін, як і раніше, прагне знищити Україну як державу. Путін також продемонстрував свою всеосяжну ворожість до Заходу і неправдиво звинуватив Захід у тому, що він змусив Росію напасти на Україну.

Путін також спробував використати інтерв'ю для абсурдного переосмислення Росії як потерпілої сторони, а не ініціатора неспровокованої загарбницької війни Росії проти України.

• Путін продовжив спроби виправдати вторгнення Росії в Україну в 2014 і 2022 роках як відповідь на дії України і Заходу, щоб захистити свої давні заклики до зміни режиму в Києві і "демілітаризації", "денацифікації" і "нейтралітету" України.

• Путін продовжував поширювати псевдоісторію, намагаючись заперечити українську державність і націю.

• Путін також підтвердив квазіреалістичний світогляд, який визначає ослаблення Заходу і демонтаж НАТО як передумови для багатополярного світу на чолі з Росією, який він бажає створити.

• Президент України Володимир Зеленський замінив генерала Валерія Залужного на посаді Головнокомандувача Сухопутних військ України на генерал-полковника Олександра Сирського 8 лютого в рамках ширших змін у військовому керівництві. Такі зміни є нормальним явищем для держав, які ведуть тривалу війну.

• Президент Росії Володимир Путін і президент Китаю Сі Цзіньпін провели 8 лютого чергову телефонну розмову, яка підкреслила нерішучість Китаю в підтримці бажаних для Росії двосторонніх російсько-китайських відносин, в той час як Росія налагоджує більш глибокі партнерські відносини з Іраном і Північною Кореєю.

• Українські та російські війська провели 8 лютого обмін військовополоненими один до одного.

• Головне управління військової розвідки України повідомило, що нещодавно здійснило кібератаку на міністерство оборони  Росії, запобігши автоматичному запуску невизначеної кількості безпілотників FPV.

• Російський ЦВК відмовився зареєструвати Бориса Надєждіна, єдиного антивоєнного кандидата в президенти Росії, на президентських виборах у березні 2024 року, ймовірно, через його більшу, ніж очікувалося, популярність.

• Деякі російські та українські джерела стверджують, що російські війська використовують "Старлінк" в окупованій Україні.

• Міністерство оборони Росії 8 лютого запропонувало законопроект про встановлення єдиного максимального віку для військовослужбовців контрактної служби у період часткової мобілізації, воєнного стану або воєнного часу.

• Російська влада, ймовірно, готує умови для фальсифікації результатів голосування в окупованій Україні на президентських виборах у березні 2024 року.

 

 

09:05 Інтенсивність російських атак (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

 

 

 

 

08:55 Інтенсивність російських ракетних та авіаційних ударів і обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

 

 

 

08:45 Ранкове зведення Генерального штабу ЗСУ:

 

Противник і надалі продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

Протягом минулої доби відбулося 65 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 13 ракетних та 66 авіаційних ударів, здійснив 96 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, серед яких є діти. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інша цивільна інфраструктура.

Авіаційних ударів зазнали: Стариця, Іванівка, Кислівка Харківської області; Білогорівка Луганської області; Костянтинівка, Олександропіль, Авдіївка, Курахове, Новомихайлівка, Водяне, Старомайорське, Рівнопіль Донецької області; Новодарівка, Оріхів Запорізької області; Качкарівка, Червоний Маяк Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

В зоні відповідальності ОСУВ “Північ” на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку нашими захисниками відбито 5 атак в районах населених пунктів Синьківка, Іванівка Харківської області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили 4 атаки противника біля Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 4 атаки противника поблизу Іванівського та Кліщіївки Донецької області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 19 атак ворога в районі Авдіївки та ще 7 атак біля Первомайського, Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку українські воїни продовжують стримувати противника неподалік Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 16 атак.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито атаку окупантів західніше Вербового Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку українські воїни продовжують утримання позицій та відбиття штурмів окупаційних військ. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив 2 безуспішні штурмові дії.

Водночас, наші воїни активними діями завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 7 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 2 складах боєприпасів, 2 артилерійських засобах та 1 логістичному хабу противника.

09.02.2024