Помер відомий лікар Володимир Козявкін.

 

 

У п’ятницю, 16 грудня, у віці 75 років помер відомий реабілітолог, дитячий невролог та засновник Міжнародної клініки відновного лікування у Трускавці професор Володимир Козявкін.

 

«На 76-му році життя зупинилося серце великого лікаря і доброї людини, Героя України Володимира Ілліча Козявкіна... Не тільки маленькі пацієнти та їхні родини, не тільки його рідний Трускавець – вся Україна та вся світова медична спільнота, всі ми втратили людину епохи», – повідомив заступник голови Львівської облради Юрій Холод.

 

Вчений і доктор медичних наук, академік, член-кореспондент Національної академії медичних наук України Володимир Козявкін був засновником та багаторічним керівником Міжнародної клініки відновного лікування, що розташована в Трускавці.

 

Лікар відомий у всьому світі завдяки авторському «методу Козявкіна» для лікування та реабілітації хворих на дитячий церебральний параліч (ДЦП). Його унікальний новаторський підхід до розв'язання проблеми ДЦП визнаний в цілому світі науковою та медичною спільнотою.

 

Офіційне співчуття з приводу смерті Володимира Козявкіна висловила Трускавецька міська рада, а також Львівська міська рада.
 

"Кажуть, що незамінних людей немає, та ніхто не зможе замінити Володимира Ілліча. Його відхід – це кінець цілої епохи, це пустка, котра утворюється на довгий час після смерті когось величного та надважливого. Міський голова Трускавця, Трускавецька міська рада, виконавчий комітет ТМР та вся Трускавецька громада сумують з приводу цієї важкої та непоправної втрати. Висловлюємо щирі співчуття рідним покійного. Вічна йому пам'ять та Царство Небесне", – йдеться у повідомленні. 

 

За своє життя Володимир Козявкін, який приймав дітей з ДЦП не лише з України, а й багатьох країн всього світу, отримав такі нагороди та відзнаки:

 

- Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки України (1999), Державної премії України в галузі архітектури (2005),

 

- Заслужений діяч науки і техніки України (1994),

 

- Орден "За заслуги" III ст. (1997),

 

- Орден князя Ярослава Мудрого V ст. (серпень 2006),

 

- Герой України (з врученням ордена Держави, 21 серпня 2001),

 

- Відзнака Президента України — ювілейна медаль "20 років незалежності України" (19 серпня 2011).

 


 

16.12.2022