«Станіслав Жолкевський: на рубежі»

Презентація історичного нарису «Станіслав Жолкевський: на рубежі»

 

 

7 жовтня 2022 року о 16:00 год. у Дзеркальній залі Палацу Потоцьких і 21 жовтня 2022 року о 15:00 год. у Гетьманській залі Жовківського замку відбудуться презентації історичного нарису «Станіслав Жолкевський: на рубежі».

 

Автором праці, присвяченої життю і діяльності гетьмана великого коронного Станіслава Жолкевського (1547–1620), є Володимир Герич – старший науковий співробітник відділу «Музей-заповідник «Жовківський замок» Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького. Наукову розвідку про іконографію гетьмана підготувала Олександра Бідюк – старший науковий співробітник відділу «Музей-заповідник «Олеський замок». Редакторами нарису виступили доктор історичних наук Леонід Войтович та Іван Сварник.

 

У книжці поданий погляд на постать коронного гетьмана і канцлера Речі Посполитої не тільки з огляду на його військові чи державні досягнення, а й як на носія ідей Ренесансу, будівничого, толерантної та відданої Богу і Батьківщині людини, не позбавленої помилок та упереджень, притаманних еліті держави, якій він служив.

05.10.2022