Російський суд оштрафував депутатів з Петербурга, які домагалися демісії Путіна.

Їх визнали винними у «дискредитації» російської армії.

 

 

Смольнінський районний суд Санкт-Петербурга призначив штрафи п'ятьом муніципальним депутатам, які закликали звинуватити президента Росії Володимира Путіна в державній зраді та позбавити його посади. Про це повідомив інформаційний портал Meduza з покликом на правозахисний проєкт «Сетевые свободы». Депутатів визнали винними за статтею про «дискредитацію» армії (частина 1 статті 20.3.3 КоАП РФ).

 

Депутата Дмитра Палюгу, який був автором ініціативи, оштрафували на 47 тисяч рублів. Його колег Микиту Юферєва – на 46 тисяч рублів, а Дмитра Балтрукова, Івана Чеботаря та Ганну Кисельову – на 44 тисячі рублів кожного.

 

Нагадаємо, що сьомого вересня рада депутатів муніципального утворення (МУ) «Смольнінське» у Санкт-Петербурзі вирішила надіслати звернення депутатам Державної думи Росії зі закликом висунути звинувачення у державній зраді проти президента Росії Володимира Путіна, щоб усунути його з посади. У зверненні йдеться про те, що під час війни, яку розв’язав президент, гинуть «молоді працездатні» громадяни Росії, страждає російська економіка, НАТО розширюється на схід, а Україна отримує нове озброєння (хоча Путін називав однією з цілей вторгнення «демілітаризацію» країни).

 

Згодом сімох депутатів МУ «Смольнінське» викликали до поліції, де на п'ятьох із них склали протоколи про «дискредитацію» армії.

 

13 вересня Смольнінський суд дозволив розпустити раду депутатів МУ «Смольнінське» під приводом того, що вона не збиралася понад три місяці. З такою вимогою прокуратура звернулася до суду ще у 2021-му, проте справа не рухалася майже рік, допоки депутати не закликали оголосити імпічмент Путінові.

15.09.2022