Петербурзькі депутати звинуватили Путіна в державній зраді.

Вони вимагають усунути його з посади за розв’язання війни з Україною, яка призвела до загибелі тисяч громадян Росії.

 

 

Рада муніципального утворення (МУ) «Смольнінське» у Петербурзі вирішила закликати депутатів Держдуми РФ висунути звинувачення у державній зраді проти президента Росії Путіна, щоб усунути його з посади. Про це повідомив інформаційний портал Republic.ru з покликом на слова депутата МУ «Смольнінське» Дмитра Палюги.

 

«Рішення [надіслати запити депутатам Держдуми] підтримала більшість присутніх депутатів [МУ „Смольнінське“]», — заявив Палюга, не уточнивши, скільки саме депутатів схвалили рішення.

 

Він також виклав тексти рішення та звернення, яке планується надіслати депутатам російської Держдуми. У ньому йдеться про те, що під час війни гинуть «молоді працездатні» громадяни Росії, страждає російська економіка, НАТО розширюється на схід, а Україна отримує нове озброєння (хоча Путін називав однією з цілей вторгнення «демілітаризацію» країни).

 

«Вважаємо, що рішення президента Путіна про початок спеціальної військової операції завдає шкоди безпеці Росії та її громадян. У зв'язку з цим просимо вас як депутата Державної думи виступити з пропозицією про висунення звинувачення у держзраді проти президента РФ для звільнення його з посади», – сказано у зверненні.

 

На думку авторів звернення, дії Путіна підпадають під 93 статтю Конституції РФ, згідно з якою президент може бути звільнений з посади на підставі висунутого Держдумою звинувачення в держзраді або інших тяжких злочинах.

 

Муніципальне утворення «Смольнінське», один із шести муніципальних округів у складі Центрального району Санкт-Петербурга, називають найбагатшим у місті, на минулий виборах у цьому муніципальному окрузі перемогли опозиційні до кремлівської влади депутати, отримавши 16 із 20 місць у раді, семеро з цих депутатів – з партії "Яблоко", ще 6 – від руху «Центральний район за комфортне середовище проживання».

 

08.09.2022