177-й день війни Росії в Україні. Хроніка

23:39 Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги для України. До нього увійдуть 255 високоточних снарядів Vulcano 155 мм, дальність стрільби якими із самохідних гаубиць Panzerhaubitze сягає 70-80 км. Крім того уряд ФРН передасть 20 реактивних систем залпового вогню калібру 70 мм та 2 000 ракет до них, понад 1592 інших снарядів 155 мм, 602 тис. патронів калібру 40 мм, 12 броньованих евакуаційних машин і 30 кулеметів MG3 до них, розвідувальні дрони та іншу техніку.

 

22:58 У Севастополі знову лунають вибухів. Згідно з повідомленнями місцевої влади над містом працює російська ППО за хвилину було чути 9 пусків ракет.

 

21:23 У небі над Євпаторією чути звуки вибухів, російські та кримські медіа повідомляють про «роботу російської ППО».

 

20:29 США нададуть Україні новий пакет на суму в $775 мільйонів, що включає:

- додатковий боєзапас для систем HIMARS;

- 16 гаубиць та боєприпаси;

- 1000 Javelin;

- устаткування для розмінування;

- 15 безпілотників ScanEagle для розвідки артилерійських цілей;

- 40 машин із захистом від мін і засідок (MRAP);

- високошвидкісні протирадіолокаційні ракети (HARM);

- 1500 протитанкових керованих ракет;

- Хаммери;

- тактичні захищені системи зв'язку;

- підривні боєприпаси;

- прилади нічного бачення;

- тепловізійні системи;

- оптику та лазерні далекоміри.

 

19:09 Після заяви віцеспікера Бундестагу Вольфганга Кубікі з Вільної демократичної партії про доцільність тимчасового  відкриття газопроводу "Північний потік-2" для заповнення газосховищ російський "Газпром" оголосив, що транспортування газу по "Північному потоці-1" буде припинено на три доби, з 31 серпня по 2 вересня. Причина – "планове техобслуговування єдиного робочого газоперекачувального агрегату".

 

19:03 Путін у розмові з Макроном погодився, щоб місія МАГАТЕ приїхала на Запорізьку АЕС через Україну, повідомили у Єлисейському палаці після першої з кінця травня телефонній розмові російського та французького президентів. Планується, що після обговорень теми між технічними групами найближчими днями президенти Росії та Франції знову обговорять ситуацію на ЗАЕС та відправку експертів на станцію.

У Кремлі після телефонної розмови повідомили, що сторони обговорили ситуацію навколо України та «систематичні обстріли українськими військовими» території ЗАЕС.

 

18:48 Міністр оборони України Олексій Резніков похвалив волонтерів за ініціативу з "народним супутником". Він підтвердив, що українська армія почне отримувати відомості, які не могла отримати раніше. "Завдяки українцям, які зібрали кошти на "байрактари", вдалося зробити наступне. По-перше, вдалося придбати один супутник, який використовує технологію SAR. Цей супутник, що бачить вночі та через хмари тощо, працюватиме в інтересах сил оборони України в режимі 24/7. "Придбати" – це не перебільшення. Він здобуватиме інформацію для потреб оборони України стільки, скільки фізично існуватиме і виконуватиме свої функції. По-друге, одночасно було придбано доступ до цілого сузір’я супутників, наші військові зможуть користуватися базою даних їхніх фото протягом року. По-третє, розшифровка знімків буде організована в такий спосіб, щоб дані надходили максимально оперативно. Тобто наша армія почне отримувати відомості, які взагалі не могла отримати раніше. Причому робитиме це швидко, тоді, коли потрібно, і звідти, звідки потрібно", – прокоментував голова Міноборони.

 

18:35 Вечірнє зведення Генерального штабу ЗСУ:

Не припиняються авіаційні та ракетні удари російських окупантів по цивільних об’єктах на території України.

На Волинському та Поліському напрямках ознак створення наступальних угруповань не виявлено. Відзначається проведення навчань підрозділів військово-повітряних сил та протиповітряної оборони збройних сил республіки білорусь. Зберігається загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів з території і повітряного простору цієї країни.

На Сіверському напрямку зі ствольної артилерії ворог обстріляв цивільну та військової інфраструктуру в районах населених пунктів Пушкарі Чернігівської області та Миропілля і Павлівка на Сумщині.

На Харківському напрямку російські вбивці здійснювали вогневе ураження із ствольної та реактивної артилерії цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Харків, Протопопівка, Петрівка, Слатине, Великі Проходи, Коробочкине, Мілова та Гусарівка. Завдали авіаційних ударів біля Старого Салтова і Явірського. Ворог підтримує високу інтенсивність ведення розвідки БпЛА.

Окупанти намагалися покращити тактичне положення неподалік Питомника, отримали відсіч та відступили. Здійснили дистанційне мінування місцевості в районах Старого та Верхнього Салтова.

На Слов’янському напрямку противник здійснював вогневе ураження із танків, ствольної та реактивної артилерії біля Дібрівного, Вірнопілля, Чепіля та Богородичного.

В районах населених пунктів Карнаухівка, Дібрівне, Вірнопілля та Долина противник здійснив спроби прорвати оборону наших військ. Зазнав втрат та ганебно втік.

На Краматорському напрямку зафіксовано ворожі обстріли неподалік Сіверська, Григорівки, Берестового та Івано-Дарʼївки.

Наступальними та штурмовими діями загарбники намагалися просунутися біля Виїмки та Івано-Дарʼївка, отримали жорстку відсіч та відійшли.

На Бахмутському напрямку ворог здійснював обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Світле, Соледар, Берестове, Вершина, Білогорівка, Залізне, Яковлівка. Задіяв авіацію для ударів неподалік Соледара і Яковлівки.

Вів наступальні та штурмові дії в районах населених пунктів Бахмут, Соледар, Кодема, Бахмутське і Зайцеве, успіху не мав, відійшов.

На Авдіївському напрямку зазнали вогневого впливу райони населених пунктів Новоукраїнка, Красногорівка, Водяне, Мар’їнка, Шевченко, Ласточкине, Авдіївка і Опитне. Противник завдавав авіаударів поблизу Мар’їнки, Новоселівки Другої та Невельського. Вів наступ у районах населених пунктів Опитне, Піски і Майорськ, успіху не мав, відійшов.

На Новопавлівському напрямку зафіксовано обстріли неподалік Великої Новосілки, Павлівки, Новомихайлівки та Золотої Ниви. Противник завдав авіаційних ударів поблизу Павлівки і Новомихайлівки. Біля останнього ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення, зазнав втрат та відступив.

На Запорізькому напрямку противник обстрілював із ствольної та реактивної артилерії та танків райони населених пунктів Самійлівка, Гуляйполе, Преображенка, Мала Токмачка, Полтавка, Новосілка, Темирівка, Залізничне і Новоандріївка. Завдав авіаударів біля Щербаків, Дорожнянки та Новосілки. Вів активну розвідку позицій наших військ БпЛА.

На Південнобузькому напрямку ворог зосереджував зусилля на недопущенні просування наших військ та поповненні втрат. Продовжив обстріли із танків та артилерії різних типів вздовж всієї лінії зіткнення. Завдав авіаційних ударів поблизу Миколаївського, Нового Життя, Первомайського, Білої Криниці та Лозового.

Штурмовими діями здійснив спробу прориву нашої оборони в районі населеного пункту Кірове. З результатами вогневого ураження зазнав втрат та хаотично відступив. З метою ведення повітряної розвідки активно задіював БпЛА.

В акваторіях Чорного та Азовського морів корабельне угруповання противника продовжує підтримку дій наземного угруповання військ, блокування цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря та ураження об’єктів і елементів інфраструктури в глибині території України.

 

17:50 У російських військах закінчуються боєприпаси, що прискорює зменшення їхнього наступального потенціалу, заявив представник розвідки США на закритому брифінгу Пентагону: "У нас є безліч свідчень того, що боєприпаси вичерпуються, зокрема що поповнення боєприпасів йде з глибоких сховищ. Скорочення кількості боєприпасів зрештою почне підривати здатність Росії починати наступ". За даними американської розвідки, тепер Росія об'єднує батальйонно-тактичні групи та переживає "жахливі часи, намагаючись відновити свої сили". Війна в Україні зараз перейшла в "іншу стадію", але не перебуває на "піку". Частково це сталося тому, що "обидві сторони стали краще усвідомлювати, що це марафон, а не спринт".

 

16:27 Кабінет Міністрів дозволив з 1 вересня 2022 року виїзд за кордон на строк до 7 днів не більше 10 працівників експортоорієнтованих компаній, у яких середня заробітна плата становить не менше 20 тис. грн та відсутня заборгованість із податків і зборів перед бюджетом, повідомила перший віцепрем'єр – міністр економіки Юлія Свириденко.

 

15:59 Вчора у соцмережах з'явилося 30-секундне відео, зняте, як нині підтверджує CNN, в одному з шести машинних залів Запорізької АЕС. На записі з 18-ої секунди видно кілька типових російських військових вантажівок. Вони припарковані у далекому західному кутку будівлі на першому поверсі, на відстані трохи більш ніж 130 метрів від реактора. Коли і ким було зроблено відео, невідомо.

 

14:06 Юристи з McCue Jury & Partners і Mishcon de Reya LLP шукають інвестиції на запуск судових процесів проти російських фізичних та юридичних осіб, що потрапили під санкції з перспективами відсудити активи на суму до $1 трлн, повідомляє Bloomberg. Більша частина відсудженого мала би піти Україні на воєнні втрати українців, певна частина – юристам та інвесторам. Правники визнають, що підібратися до санкційних активів, багато з яких перебувають у непрозорих офшорних юрисдикціях, буде складно і потребуватиме часу, а юридичних прецедентів майже немає. Але деякі фонди розглядають можливість навіть не інвестицій, а пожертв юристам, які будуть вести такі справи.

 

13:22 Виконком Львівської міськради ухвалив рішення перепоховати останки військовослужбовців радянської армії періоду Другої світової війни із Марсового поля на вулиці Мечникова, щоб облаштувати на цьому місці Меморіальний комплекс Героїв України in memoriam про українських військових, які віддали своє життя за незалежність України.

"Марсове поле є пам’яткою історії від 1972 року. Офіційно вважається, що тут поховані військові, які загинули під час Другої світової війни. Проте більша їх частина загинула в період з 1944 до 1950 року під час каральних операцій НКВС проти українців на Галичині. Архітектурне вирішення меморіалу – це чергування смуг чорного та червоного граніту, що мало б символізувати “георгієвську” стрічку. Очевидно, що такі символи не можуть існувати зараз та бути поряд із похованнями закатованих жертв Замарстинівської в’язниці, воїнів УПА та новітніх героїв. Ми готуємо архітектурний конкурс на новий проєкт Меморіалу, який охопить усю територію військового цвинтаря", – прокоментувала начальниця міського управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

Наразі триває підготовка архітектурного конкурсу на новий проєкт меморіалу, який охопить усю територію військового цвинтаря. «Ми говоримо про зміну цілої території Марсового поля. Це буде новий елемент меморіальної архітектури. У напрацьованій попередній концепції меморіалу ми передбачаємо військові поховання Героїв України, парк-сквер пам'яті та меморіальну площу. Це має бути місце тиші та роздумів», – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

 

12:35 На День Незалежності України окупанти планують провести в тимчасово окупованому Маріуполі показове "судилище" над полоненими захисниками "Азовсталі". Про це повідомляє Головне управління розвідки України. Загарбники терміново переобладнують вціліле приміщення Маріупольської філармонії. На сцені росіяни монтують залізні клітки, у яких утримуватимуть захисників. Щоб додати вигляд легітимності цій акції, окупанти готують спеціально навчених "свідків" і завозять представників рашистських "ЗМІ", – кажуть у розвідці. За одним із можливих сценаріїв, росіяни можуть завдати по приміщенню точкового ракетного удару. У такому разі вони спробують традиційно перекласти провину за скоєний злочин на Україну.

 

11:59 Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак і головнокомандувач Збройних Сил України генерал Валерій Залужний провели телефонну розмову з начальником штабу оборони Великої Британії адміралом Тоні Радакіном і радником британського уряду з питань національної безпеки Стівеном Лавгроу. Як повідомляє пресслужба Офісу президента, сторони детально обговорили подальшу підтримку України у відсічі збройній агресії РФ. Єрмак у своєму телеграм-каналі додав: "Підтримка України, перемога на Росією і покарання агресора за воєнні злочини – це наша мета".

 

11:07 Росія повністю програла інформаційну війну в Україні та країнах Заходу, пише у статті для The Economist Джеремі Флемінг, голова спецслужби Великої Британії, відповідальної за ведення радіоелектронної розвідки та за забезпечення захисту інформації органів уряду й армії: “Наразі президент Путін усебічно програє інформаційну війну в Україні та на Заході. Хоча це варто відзначити, все ж нам не слід недооцінювати роль, яку російська дезінформація відіграє у решті світу”. Росія використовує в Україні ті ж самі підходи, що раніше у Сирії та на Балканах, і дезінформація займає важливе місце у російській воєнній стратегії, але “як і з наземним вторгненням, російські первинні онлайн-плани не були втілені. Використання країною наступальних кіберзасобів безвідповідальне та невибіркове”.

 

10:52 ГУР попереджає, що отримано додаткові підтвердження інформації про підготовку окупантами провокації на Запорізькій АЕС нині, 19 серпня:

– ліцензованому персоналу наказано залишатися вдома; на територію станції допускатиметься невелика частина оперативного персоналу;

– на вчорашньому вечірньому зібранні керівництва ЗАЕС не було представників Росатому, хоча з моменту окупації вони завжди були присутні на всіх подібних нарадах; на цей момент вони взагалі покинули територію ЗАЕС.

Враховуючи кількість зброї, яка наразі знаходиться на території ЗАЕС, а також неодноразові провокативні обстріли, є висока вірогідність проведення масштабного теракту на ядерному об’єкті.

 

10:41 Контррозвідка Служби безпеки викрила завербованого під час поїздки до тимчасово окупованого Криму (до початку повномасштабного вторгнення) спецслужбами РФ колишнього працівника підрозділу забезпечення Управління справами апарату Верховної Ради України. Агент мав збирати розвіддані про візити іноземних делегацій до українського парламенту, зокрема їх персональний склад, зміст офіційних і неформальних розмов, та вивчити можливість встановлення спеціальних технічних засобів негласного збору інформації в залах і кулуарах.

Але на момент початку повномасштабної агресії РФ він звільнився з держустанови, тож не виконав жодного завдання окупантів. Згодом агент намагався працевлаштуватися на стратегічно важливий об’єкт на території Житомирської області, для чого проходив спецперевірку, під час якої фахівці СБУ і виявили факт вербування. А сам агент добровільно повідомив і детально розповів про завдання російських спецслужб.

 

10:00 Близько 6-ої ранку зафіксовано щонайменше п'ять ракетних ударів у Київському, Немишлянському та Основ'янському районах Харкова, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, Загинула одна людина, у Київському районі зруйновано будівлю одного із закладів вищої освіти, в Основ'янському – будівлю цивільного підприємства, у Немишлянському ракети влучили у два приватні будинки.

 

09:39 На Дніпропетровщині вночі російська армія обстріляла три райони – Криворізький, Синельниківський та Нікопольський, повідомив голова Дніпропетровської військової адміністрації Валентин Резніченко.
Апостолівську громаду обстріляли з «Ураганів», загинула людина.
У селі Перше Травня понівечене житло, газогін та лінія електропередач.
По Великій Костромці Зеленодольської громади били зі ствольної артилерії, жертв нема, є руйнування.
Межівську громаду Синельниківського району обстріляли з РСЗВ «Торнадо С», поранено дитину, зруйновано житло.
Центр Нікополя зазнав удару десятьма снарядами зі ствольної артилерії, пошкоджено до двадцяти багатоповерхівок, з десяток магазинів, ліцей, банк та автобусна зупинка.

 

09:33 Вночі близько 4 ранку росіяни повторно обстріляли двома ракетами С-300 Чорноморський національний університет імені Петра Могили в Миколаєві, повідомив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

 

09:20 Традиційний щоденний рапорт розвідки міністерства оборони Великої Британії:

У результаті російських ударів по житлових районах Харкова вдень 17 серпня 2022 року загинуло щонайменше 12 мирних жителів. Незважаючи на те, що лінія фронту в цьому секторі мало зрушилася з травня, друге місто України було одним із найбільш регулярно обстрілюваних з початку вторгнення, коли російські сили, ймовірно, мали на меті вийти на околиці за 24 години.

Розташований приблизно в 15 км від російської лінії фронту Харків постраждав, бо залишається в радіусі дії більшості видів російської артилерії. Залпи ракетних установки та загалом неточна зброя ураження територій спричинили руйнування значних частин міста.

Російські війська тримають на харківському напрямку порівняно незначні сили, але продовжують проводити локальні рейди й обстріли українських сил. Ймовірно, вони намагаються змусити Україну утримувати значні сили на цьому фронті, щоби запобігти використанню їх для контратаки деінде.

 

09:01 Згідно з оцінками Генерального штабу ЗСУ, загальні бойові втрати противника з 24.02 по нині орієнтовно становили:

особового складу – близько 44 700 (+400) осіб,

танків – 1899 (+10) од.,

бойових броньованих машин – 4195 (+16) од.,

артилерійських систем – 1016 (+6) од.,

РСЗВ – 266 (+1) од.,

засобів ППО – 141 (+5) од.,

літаків – 234 (+0) од.,

гелікоптерів – 197 (+0) од.,

БПЛА оперативно-тактичного рівня – 795 (+2) од.,

автомобільної техніки – 3130 (+69) од.,

кораблів /катерів – 15 (+0) од.,

спеціальної техніки – 94 (+1) од.,

крилатих ракет – 190 (+0) од.

Найбільших втрат ворогу минулої доби завдано на Донецькому напрямку.

Дані уточнюються.

 

Зі всієї наявної на початок року в РФ техніки за час війни знищено:

55,6% танків (з них 1,3% за минулий тиждень),

24,2% бойових броньованих машин (з них 0,5% за минулий тиждень),

52,2% автомобільної техніки (з них 1,6% за минулий тиждень),

33,0% артилерійських систем (з них 1,2% за минулий тиждень),

23,9% РСЗВ (з них 0,4% за минулий тиждень),

18,8% літаків (з них 0,1% за минулий тиждень),

22,1% гелікоптерів (з них 0,4% за минулий тиждень),

10,0% засобів ППО (з них 0,4% за минулий тиждень).

 

 

07:49 Ранкове зведення Генштабу ЗСУ:

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках без змін. Ворог обстріляв із артилерії населений пункт Павлівка Сумської області.

На Харківському напрямку противник здійснив обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Харків, Чугуїв, Золочів, Протопопівка, Соснівка, Коробочкине, Шестакове, Мілова, Дуванка, Гусарівка та Прудянка.

Завдав ударів з літаків і вертольотів біля Явірського, Старого Салтова, Леб’яжого та Залимана.

На Слов’янському напрямку здійснював вогневе ураження із артилерії різних типів в районах неподалік Дібрівного, Довгенького, Вірнопілля, Сулигівки, Чепіля, Мазанівки та Богородичного.

Ворог намагався вести штурмові дії на напрямках Барабашівка – Карнаухівка, Сулигівка – Дібрівне, Сулигівка – Нова Дмитрівка.

На Краматорському напрямку зафіксовано обстріли неподалік Сіверська, Роздолівки, Григорівки, Сидорового та Пришиба.

На Бахмутському напрямку вогневий вплив із танків, ствольної та реактивної артилерії відзначено в районах населених пунктів Бахмут, Соледар, Берестове, Веселе, Зайцеве, Яковлівка, Кодема, Спірне, Івано-Дарʼївка, Білогорівка та Залізне. Окупанти завдали ударів літаками штурмової авіації у районі Соледара.

Противник вів наступальні бої у напрямках Спірне – Виїмка, Стряпівка – Соледар, Володимирівка – Соледар, Клинове – Бахмут, Вершина – Кодема. На зазначених напрямках підрозділи противника успіху не мали та відійшли.

Тривають бої на напрямку Покровське – Бахмутське.

На Авдіївському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли біля Авдіївки, Мар’їнки, Красногорівки, Пісків, Опитного, Первомайського, Невельського, Новобахмутівки та Нетайлового. Ворог завдав авіаударів неподалік Мар’їнки, Новомихайлівки та Павлівки.

Веде штурмові дії в напрямку Лозове – Первомайське, бойові дії тривають.

На Новопавлівському напрямку зазнали вогневого впливу райони населених пунктів Павлівка, Володимирівка, Велика Новосілка, Вугледар, Новомихайлівка, Пречистівка та Золота Нива.

На Запорізькому напрямку ворог задіяв для ураження танки та артилерію поблизу Шевченко, Чарівного, Преображенки, Залізничного, Гуляйполя, Новосілки, Степового, Времівки та Дорожнянки.

На Південнобузькому напрямку ворог продовжив обстріли наших позицій із танків, ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії бойового зіткнення. Завдав авіаудару в районі населеного пункту Миколаївське.

В акваторіях Чорного та Азовського морів на бойовому чергуванні перебувають три носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

 

07:16 Ключові висновки аналізу поточної ситуації від американського Інституту вивчення війни за минулу добу:

• Російські джерела повідомили про серію неідентифікованих і непідтверджених вибухів по всьому Криму в ніч на 18 серпня.

• Міністерство оборони Росії, можливо, створює інформаційні умови, щоб звинуватити Україну в фальшивій атаці на Запорізькій АЕС.

• Російські війська вели наземні штурми на південь від Сіверська та на північний схід і південь від Бахмута.

• Російські війська продовжували вести наступальні дії на північ, захід і південний захід від Донецька.

• Російські війська здійснили невдалий наземний штурм на Запорізькому напрямку.

• Українські посадовці підтвердили додаткові удари по російській військовій базі та складах у Херсонській області.

• Кремль, ймовірно, використовує створені казацькі організації для підтримки зусиль Росії з формування збройних сил.

• Російські окупанти продовжують підготовку до довготривалої інтеграції окупованих територій України до складу Росії.

 

07:01 Вночі росіяни вкотре відкрили вогонь по Миколаєву й обстріляли Чорноморський національний університет імені Петра Могили. "Рашисти повторно обстріляли нашу Могилянку. Знову дві ракети С-300. На місці працюють аварійні бригади та комунальні служби", – написав міський голова Олександр Сєнкевич.

 

06:00 Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумок минулої доби від Оперативного командування "Південь":

Ворог продовжує ведення бойових дій, переважно по займаному рубежу оборони. Але часом намагається протидіяти нашим штурмовим діям.

Протягом доби наші підрозділи двічі проводили наступальні дії з метою оволодіння новими населеними пунктами. Під час однієї з атак зустрілися з двома десантно-штурмовими підрозділами.

В ході зустрічного бою противнику нанесено вогневе ураження, внаслідок якого він був змушений з втратами танків, броньованої техніки та особового складу відійти на вихідні позиції. Обмінний фонд поповнено двома полоненими окупантами.

У відповідь ворог намагався здійснити спробу штурмових дій силами до механізованого відділення в напрямку Олександрівка – Станіслав. Успіху не мав. З втратами відійшов.

7 разів ворог атакував наші позиції та населені пункти вздовж лінії зіткнення авіацією. Без наших втрат.

Серед дня з реактивної системи залпового вогню “Смерч” нанесено удар по Миколаївщині. В Галіциновому пошкоджено кілька житлових будинків, зруйновано будівлю пожежної частини, знищено пожежний автомобіль, поранено цивільну особу. В самому Миколаєві вкотре атаковано об’єкти портової інфраструктури. Без людських втрат.

Нашою авіацією нанесено 4 удари по скупченню ворожої живої сили, озброєння та техніки в Баштанському та Бериславському районах.

Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 200 вогневих завдань.

В тому числі і з руйнуванням ворожих планів полагодити та продовжувати використовувати Каховський міст.

Наразі підтверджені втрати ворога складають 73 рашисти, 3  танки, 4 пускові установки та 1 радіолокаційну станцію до ЗРК С-300, 5 одиниць броньованої та автомобільної техніки, ще 1 склад боєприпасів. Остаточні втрати ворога дорозвідуються.

Корабельне угруповання ворожого флоту в Чорному морі – без суттєвих змін. Напоготові 2 надводних ракетоносії з 16-ма «Калібрами» і 2 вдк.

 

19.08.2022