158-й день війни Росії в Україні. Хроніка

21:43 Радник із Офісу Президента Михайло Подоляк назвав загибель миколаївського підприємця Олексія Вадатурського "цілком продуманим та організованим навмисним убивством". "Вадатурський був одним із найбільших аграріїв країни, ключовою людиною в регіоні та великим роботодавцем. Точне влучання ракети не просто в будинок, а в конкретне крило - спальню - не залишає сумнівів у наведенні та корегуванні удару. Ще раз: Вадатурського зробили конкретною ціллю", - висновує він. "Російські варвари й далі провадять кампанію терору, намагаючись залякати, дестабілізувати та зламати українське суспільство. На думку кремлівських маніяків, кампанія з резонансних терактів високої інтенсивності (знущання з наших полонених та їх калічення, зафіксовані на відео, ракетна атака на вінницький Дім офіцерів, термобаричний внутрішній підрив бараку з нашими хлопцями в Оленівці і точковий удар по відомій особі, яка має пряме відношення до зерна) має змусити українців стати на коліна, відкрити ворота й здати державу. Кожен злочин змушує нас відчувати біль, але ми проживаємо його і стаємо лише загартованішими", - прокоментував Подоляк.

 

21:21 Папа Франціск запевнив у тому, що постійно молиться за багатостраждальний український народ: в неділю: після молитви «Ангел Господній» Папа нагадав про те, що напередодні повернувся із Апостольської подорожі в Канаду, і після подяки всім причетним сказав:

"Також і під час подорожі я ніколи не переставав молитися за багатостраждальний український народ, що зазнає агресії, просячи в Бога звільнити його від бича війни. Якщо об’єктивно подивитися на дійсність, беручи до уваги шкоду, яку кожен день війни завдає цьому народові, але також і всьому світові, єдиною раціональною річчю, яку слід зробити, було б зупинитися та вести переговори. Нехай же мудрість надихне конкретні кроки миру"

 

20:45 В окупований Крим перекинули батальйонно-тактичну групу повітряно-десантних військ Росії, її планують відправити на війну проти України та устаткування для зенітно-ракетних комплексів. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в коментарі "Крим.Реалії". "Перша загроза – використання тактичної армійської авіації. Постійно на Кримський півострів перевозять вантажі військового призначення. Тому транспортники у Криму – це не новина для нас, бо переміщуються ті ж ракети для зенітно-ракетних комплексів С-300, С-400. Переміщуються інші військові вантажі. Переміщається особовий склад", – сказав Скібіцький.

 

20:02 За 5 місяців війни Росія атакувала цивільні об’єкти майже у 60 разів частіше, ніж військові, повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО. Це 17,3 тис. ударів по цивільних об’єктах і близько 300 - по військових. Насамперед окупанти завдають ударів по цивільній інфраструктурі міст, розташованих уздовж лінії фронту. По всій країні зазнали пошкоджень понад 830 закладів охорони здоров’я, 2 129 освітніх установ, понад 530 об’єктів культури та мистецтв.

 

19:45 Вечірнє зведення Генерального штабу ЗСУ:

На Волинському та Поліському напрямках ситуація змін не зазнала, підрозділи збройних сил республіки білорусь виконують завдання з посилення охорони ділянки білорусько-українського кордону в Брестській та Гомельській областях.

На Сіверському напрямку зі ствольної та реактивної артилерії противник обстріляв райони населених пунктів Гай і Сеньківка Чернігівської області та Шевченкове, Рижівка, Білопілля, Іскрисківщина і Ромашкове Сумської області. Також провів повітряну розвідку БпЛА біля Залізного Мосту на Чернігівщині.

На Харківському напрямку ворог здійснював вогневе ураження із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Харків, Дуванка, Уди, Дементіївка, Петрівка, Прудянка, Питомник, Пришиб, Пушкарне, Руські Тишки, Протопопівка, Верхня Роганка, Коробочкине, Борщова, Старий Салтів, Руська Лозова, Слатине та Соснівка. Завдав авіаудару неподалік Старого Салтова. Окупанти безуспішно намагалися просунутися в напрямку Гусарівки. Отримали відсіч та відійшли.

На Слов’янському напрямку ворог задіяв артилерію для обстрілів районів населених пунктів Словʼянськ, Андріївка, Долина, Довгеньке, Курулька, Гусарівка, Адамівка, Богородичне, Краснопілля, Карнаухівка, Червоне, Семиланне, Грушуваха та Червона Поляна.

На Краматорському напрямку противник здійснював обстріли із ствольної, реактивної артилерії та танків в районах Сіверська, Калеників, Переїзного, Званівки, Виїмки, Верхньокам’янського, Кривої Луки, Спірного та Серебрянки. Завдав авіаударів поблизу Спірного та Григорівки.

В районі Серебрянки, силами розвідувальної групи, намагався виявити позиції наших військ, успіху не мав, відійшов. Задіяв для розвідки БпЛА біля Григорівки.

На Бахмутському напрямку ворог здійснював обстріли в районах населених пунктів Кодема, Вершина, Травневе, Бахмут, Зайцеве, Соледар, Яковлівка, Покровське та Білогорівка.

Під прикриттям авіації намагався покращити тактичне положення в районах Вершини, Соледара, Яковлівки та Покровського. Ці плани влучним вогнем зірвали наші воїни. Після провальних штурмових дій окупанти відійшли.

На Авдіївському напрямку противник, наявними засобами вогневого ураження, здійснював обстріли біля Невельського, Уманського, Нью-Йорка, Красногорівки, Авдіївки, Пісків та Новобахмутівки.

Російська штурмова та армійська авіація цинічно вдарила по населених пунктах Авдіївка, Новоселівка та Юр’ївка.

Окупанти намагалися просунутися в районах Камʼянки та Пісків. Тут штурм провалився. В районі Авдіївки окремі підрозділи ворога мають частковий успіх.

На Новопавлівському напрямку артобстріли фіксувалися в районах населених пунктів Мар’їнка, Пречистівка, Велика Новосілка, Новопіль, Новосілка, Времівка, Білогір’я, Зелене Поле, Павлівка, Ольгівське, Вугледар, Новоукраїнка, Темирівка, Степногірськ, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Залізничне, Нестерянка та Малі Щербаки. Штурмова та армійська авіація ворога завдала ударів біля Малих Щербаків, Степового, Мар’їнки та Єгорівки. Противник здійснив повітряну розвідку БпЛА поблизу Степногірська та Мирного.

Зафіксовано переміщення окремих підрозділів ворога зі Словʼянського на Запорізький напрямок.

На Південнобузькому напрямку ворог зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні створення Силами оборони сприятливих умов для відновлення наступу. Застосовує наявні засоби вогневого ураження для обстрілів позицій наших військ, руйнування обʼєктів цивільної та військової інфраструктури уздовж лінії зіткнення та в глибині оборони.

Корабельне угруповання противника в акваторіях Чорного та Азовського морів основні зусилля зосереджує на блокуванні цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря та ураженні військових об’єктів і елементів інфраструктури в глибині території України.

В готовності до ударів високоточню зброєю перебувають чотири носії крилатих ракет морського базування.

 

18:55 Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс  закликав Європейський Союз визнати Росію державою-спонсором тероризму і порівняв її з екстремістами "Ісламської держави". "Ми повністю бачимо жорстокість російських сил, котра насправді багато в чому нагадує "ІДІЛ", яку ми завжди називали терористичною організацією. Назовімо речі своїми іменами", – сказав Рінкевичс в інтерв'ю Politico.

 

18:37 У дунайському гирлі Бистре внаслідок зіткнення з невідомомим вибуховим пристроєм отримав пробоїну лоцманський катер, повідомляє ОК "Південь". Екіпаж евакуйований малим катером Морської охорони, постраждалих немає, обставини події уточнюються.

 

17:42 У селі Нове Залісся в Бучанському районі на Київщині виявили тіло замордованого чоловіка в цивільному одязі. "Тіло виявили поряд із колишніми позиціями росіян. Руки загиблого були зв‘язані мотузкою із кріпленням через залізний карабін буксирувального тросу. Він же був намотаний і на шию загиблого. Все вказує на те, що перед смертю чоловіка душили", – прокоментував очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов. 

 

17:11 Російська пропаґандистка Марґаріта Сімоньян привітала вбивство українського бізнесмена Олексія Вадатурського і написала у twitter, що саме так має виглядати "денацифікація".

 

 

16:56 Міністр оборони Олексій Резніков повідомив про отримання нового пакета військової допомоги для української армії. “Коли ми єдині, нас не перемогти! Я хотів би подякувати італійському уряду та особисто моєму другові Лоренцо Гуеріні за новий пакет військової допомоги. Український народ завжди пам’ятатиме непохитну підтримку Італії”, –написав Резніков у twitter.

 

16:41 В оприлюдненій програмі спікера палати представників конгресу США Ненсі Пелосі візиту до Азії Тайвань не значиться, вказується лиш про зустрічі в Сінгапурі, Малайзії, Південній Кореї та Японії. Пелосі, яка тривалий час регулярно критикує Китай за порушення прав людини, натякнула про можливість візиту в Тайвань, бо Сполученим Штатам "важливо продемонструвати підтримку Тайваню". Проти візиту Пелосі на острів різко виступила влада КНР, що сприймає такий крок як порушення власного суверенітету. Сі Цзиньпін був застеріг президента США Джо Байдена “не гратися з вогнем” у питанні Тайваню.

Прессекретар китайського міноборони Тан Кефей пригрозив, що Пекін розглядатиме візит як порушення принципу «одного Китаю» та трьох спільних китайсько-американських комюніке. Лунали погрози збити літак із Пелосі. У відповідь США направили ударну групу на чолі з авіаносцем "Рональд Рейган" до Тайваню.

 

15:38 Очікується, що на 1 серпня запаси газу в українських підземних сховищах досягнуть 12 млрд куб м (без урахування Вергунського ПСГ, що на окупованій території), свідчать розрахунки ExPro. Загалом із початку цьогорічного сезону до українських сховищ було закачано близько 3 млрд куб м природного газу. (ПСГ) 26 липня закачування природного газу до сховищ досягло найвищого значення з початку року – 39,6 млн куб м на добу.

 

 

14:30 Військово-Морські сили України спростували інформацію про стосунок української армії до атаки дроном на будівлю штабу російського флоту в Севастополі. "Насправді ворог не ризикнув проводити день чф рф, а щоб в котрий раз не зганьбитися перед всім світом, побоюючись Збройних Сил України, вигадав привід, щоб відмінити заходи з нагоди так званого свята. Такими заявами ворог визнає свою ППО недієздатною та ставить під ще більший сумнів існування кримського мосту", – йдеться у коментарі ВМС.

 

13:14 Голова Миколаївської військово-цивільної адміністрації Віталій Кім повідомив: під час російського обстрілу разом із генеральним директором "Нібулон" Олексієм Вадатурським загинула і його дружина Раїса. "Миколаїв – Місто-герой. Кожного дня ми втрачаємо наших мешканців, наших воїнів. І сьогодні наше місто втратило свого Героя... Олексій Опанасович зробив багато для Миколаївщини, багато для України. Його внесок у розвиток аграрної та суднобудівної галузі, розбудову регіону неоціненний. Так багато зроблено – так багато можна було б зробити…" – прокоментував Кім.

 

 

#цитата

 

Він відкривав зернові термінали по всій країні, ну, по аграрній її частині. Він закуповував баржі, які називав несамохідними судами. Він налагоджував водні шляхи, вимагав чистити річки, повертати Україні судноплавство.

Один з проєктів ви точно знаєте. Баржа з кавунами. Коли з Херсонщини смугасті кавуни пливли через країну.

Це багато кого смішило, стало мемом. Але він знав свою справу.

Він був дуже багатою людиною. Але відпочивати любив у Шаянах. Мене це дивувало. Не знаю, чи змінив він потім ці звички.

Він зупинявся у готелі «кооператор», нас це забавляло, такий прирадянщений готель.

Він був провідним зернотрейдером, і багато хто міг його не любити.

Я добре пам‘ятаю, як він горів проєктом нагодувати Ефіопію українським зерном.

А ще в нього був такий подарунковий набір з домашніх продуктів – сало, ковбаса, хліб, самогонка. І все це було натуральним і смачним. Мої друзі це їли і пили, питали, коли я знов в гості до Олексія Опанасовича.

11 років тому ми посварилися. І я пішла працювати в новини. З того часу бачила лише пару разів.

Він любив, аби його називали «Герой України Олексій Вадатурський». І реально любив Миколаїв. І не виїхав з Миколаєва під час обстрілів. Хоча міг.

Якось на відкритті терміналу йому подарували великого солом‘яного бриля. І він йшов біля поля дуже щасливий в цьому брилі.

Його вбивство росіянами - це ще один «хлібний злочин» Росії. Він вмів годувати світ зерном. І будувати схему від зернинки і до хлібинки.

 

Анастасія Нагорна

 

12:40 Росія відмовилася надати Міжнародному комітету Червоного Хреста доступ до українських військовополонених у колонії в тимчасово окупованій Оленівці. Про це повідомляє представництво МКЧХ в Україні."Надання МКЧХ доступу до військовополонених є обов'язком сторін конфлікту відповідно до Женевських конвенцій", – наголосили у представництві. Червоний Хрест висловлює готовність надавати медичну допомогу пораненим, сприяти в евакуації важкопоранених до медичних закладів, надавати ресурси для ідентифікації загиблих та гідного поводження з їхніми тілами. "Ми рішуче засуджуємо нещодавній напад на колонію для військовополонених в Оленівці", – йдеться у заяві.

 

11:21 Під час обстрілів Миколаєва цієї ночі загинув відомий бізнесмен Герой України Олексій Вадатурський, власник зерноторгової компанії "Нібулон". Про це повідомив сайт "РБК-Україна", покликаючись на посадовця в Миколаївській обласній раді (після публікації видання змінило текст новини, прибравши згадку про джерело). Інформацію про смерть Вадатурського підтвердило місцеве видання "Новини-N".

 

 

11:02 Супутники компанії Maxar зафіксували зображення барака на території Оленівської колонії, в котрому росіяни вчинили масове вбивство "азовців", до і після вибуху. Зі знімків випливає, що на всій території в'язниці було уражено лише одну споруду – і саме ту, до котрої кількома днями раніше зігнали частину військовополонених; решта території неушкоджена.

 

 

 

 

10:45 Окупаційна адміністрація Севастополя заявила про атаку бойового безпілотника на штаб Чорноморського флоту РФ. Про це написав у Telegram російський намісник Міхаїл Развожаєв. З його слів, постраждало шестеро співробітників штабу. Інцидент припав на російське свято – день військово-морського флоту. Святкові заходи в Севастополі скасовано.

 

 

 

10:17 В окупованому Криму зафіксували залізничний ешелон із військовою інженерною технікою в дорозі на Херсонщину.  

 

10:00 Вночі, після першої години і близько п'ятої ранку, масованого обстрілу зазнав Миколаїв – ймовірно, найсильнішого від початку війни, повідомив мер міста Олександр Сєнкевич. За попередньою інформацією, одна людина загинула, дві отримали поранення. Внаслідок обстрілу пошкоджено готель, спортивний комплекс, два заклади освіти та СТО. Також зруйновано один приватний житловий будинок, багато пошкоджено. Попередньо, трьох людей поранено. 

 

09:39 Традиційний щоденний рапорт розвідки міністерства оборони Великої Британії:

28 липня 2022 року Росія випустила щонайменше 20 ракет по півночі України з території Білорусі. Це сталося вперше після того, як Росія використала білоруську територію для виконання основних ударів своєї невдалої спроби взяти Київ у лютому.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко продовжує дотримуватися лінії Москви щодо українського конфлікту, заявивши 21 липня, що Україна повинна прийняти вимоги Росії щодо припинення війни.

Його режим став значно авторитарнішим із поширенням смертної кари за "підготовку терористичних актів". Його наростаючі й безпідставні звинувачення Заходу в задумах щодо Білорусі та України, ймовірно, свідчать про те, що він став майже повністю залежним від Росії.

 

09:32 Згідно з оцінками Генерального штабу ЗСУ, загальні бойові втрати противника з 24.02 по нині орієнтовно становили:

особового складу – близько 40 830 (+160) осіб,

танків – 1763 (+4) од.,

бойових броньованих машин – 4004 (+9) од.,

артилерійських систем – 916 (+10) од.,

РСЗВ – 259 (+1) од.,

засобів ППО – 117 (+0) од.,

літаків – 223 (+1) од.,

гелікоптерів – 190 (+1) од.,

БПЛА оперативно-тактичного рівня – 735 (+2) од.,

автомобільної техніки – 2902 (+13) од.,

кораблів /катерів – 15 (+0) од.,

спеціальної техніки – 80 (+2) од.,

крилатих ракет – 174 (+0) од.

Найбільших втрат ворогу минулої доби завдано на Донецькому напрямку.

Дані уточнюються.

 

Зі всієї наявної на початок року в РФ техніки за час війни знищено:

51,6% танків (з них 1,0% за минулий тиждень),

23,1% бойових броньованих машин (з них 0,3% за минулий тиждень),

48,4% автомобільної техніки (з них 1,2% за минулий тиждень),

29,7% артилерійських систем (з них 1,3% за минулий тиждень),

23,2% РСЗВ (з них 0,2% за минулий тиждень),

17,9% літаків (з них 0,1% за минулий тиждень),

21,3% гелікоптерів (з них 0,2% за минулий тиждень),

8,3% засобів ППО (з них 0,1% за минулий тиждень).

 

 

08:45 Ранкове зведення Генерального штабу ЗСУ:

Бойовий, чисельний склад та характер дій угруповання противника залишається без особливих змін. Російські окупанти на припиняють завдавати авіаційних та ракетних ударів по цивільних об’єктах на території України.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація змін не зазнала. З метою сковування дій Сил оборони, знову продовжено терміни проведення заходів щодо перевірки бойової готовності збройних сил республіки білорусь. Цього разу до шостого серпня поточного року.

На Сіверському напрямку противник продовжує утримувати в прикордонних районах Брянської та Курської областей окремі підрозділи збройних сил російської федерації. Веде повітряну розвідку БпЛА.

Обстріляв із ствольної артилерії об’єкти інфраструктури населених пунктів Залізний Міст Чернігівської та Журавка Сумської областей.

На Слобожанському напрямку противник веде бойові дії вздовж державного кордону України, здійснює систематичні обстріли позицій наших військ вздовж всієї лінії зіткнення з метою утримання зайнятих рубежів та недопущення наступу підрозділів Сил оборони.

На Харківському напрямку ворог здійснював обстріли із ствольної, реактивної артилерії та танків в районах населених пунктів Харків, Слатине, Питомник, Черкаські Тишки, Федорівка, Петрівка, Рубіжне, Мосьпанове, Перемога, Асіївка, Гусарівка та Чепіль.

Вів повітряну розвідку БпЛА в районах Прудянки, Дуванки та Шаповалівки. Завдав авіаційного удару біля Старого Салтова.

В напрямку Нова Гусарівка – Гусарівка, силами розвідувальної групи, намагався уточнити розміщення позицій наших військ, успіху не мав, група відійшла.

На Слов’янському напрямку ворог здійснив артилерійські обстріли поблизу Андріївки, Долини, Краснопілля, Мазанівки та Адамівка. Вів штурмові дії біля Дмитрівки, успіху не мав, відійшов.

Безуспішно намагався застосувати диверсійно-розвідувальну групу неподалік Долини, зазнав втрат та відійшов.

На Донецькому напрямку противник намагається покращити тактичне положення на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Веде штурмові дії за підтримки штурмової та армійської авіації. Намагається визначити систему оборони наших підрозділів.

На Сіверському напрямку здійснював обстріли із артилерії біля Слов’янська, Сіверська, Виїмки, Спірного та Серебрянки. Завдав авіаударів в неподалік Спірного та Григорівки.

На Бахмутському напрямку вів артилерійські обстріли в районах населених пунктів Перевізне, Федорівка, Яковлівка, Покровське, Весела Долина, Семигір’я, Костянтинівка та Залізне. Завдав авіаударів біля Покровського та Бахмута.

Штурмовими діями окупанти намагалися покращити тактичне положення у напрямках Роти – Вершина і Покровське – Бахмут, з втратами відійшли назад.

Невдалою стала спроба дорозвідки позицій переднього краю на напрямку Стряпівка – Соледар, розвідувальну групу противника виявлено та знешкоджено. Зафіксовано ведення повітряної розвідки ворожими БпЛА біля Павлограда, Краматорська та Озерного.

На Авдіївському напрямку окупанти обстріляли райони Новокалинового, Тоненького, Опитного, Водяного, Пісків та Невельського. Ворог завдав авіаційних ударів неподалік Авдіївки і Новоселівки. Вів штурмові дії у напрямку Веселе – Піски та Лозівський – Піски, успіху не мав, відійшов. Противник задіяв для розвідки БпЛА в районі Покровська та Авдіївки.

На Новопавлівському напрямку здійснював обстріли в районах населених пунктів Новомихайлівка, Павлівка, Шевченко, Золота Нива, Времівка та Новопіль. Авіаційні удари зафіксовано неподалік Степового і Малих Щербаків.

На Запорізькому напрямку активних дій ворог не вів. Обстріляв райони Чарівного, Оріхова та Кам’янського. Вів повітряну розвідку БпЛА біля Оріхова та Новояковлівки.

На Південнобузькому напрямку ворог зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні наступу підрозділів Сил оборони на Криворізькому напрямку. Продовжує здійснювати вогневий вплив та авіаційні удари для сковування дій наших підрозділів. Вживає заходів з поповнення втрат та посилення військ.

Здійснював обстріли із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Осокорівка, Іванівка, Токарєве, Нововоронцовка, Біла Криниця, Андріївка, Веселий Кут, Партизанське, Шевченкове, Благодатне, Українка, Прибузьке та Дніпровське. Вів повітряну розвідку наших позицій.

В готовності до застосування високоточної зброї перебувають два носії крилатих ракет морського базування.

 

08:33 Аналіз поточної ситуації від американського Інституту вивчення війни:

• Російські війська провели наземні наступи в районі Бахмута та околиць Донецька, а також на південний захід від Ізюму. Один штурм на схід від Бахмута приніс обмежені успіхи.

• Російські війська не проводили повторних наземних штурмів у районі Сіверська, що свідчить про те, що вони зменшують пріоритет операції у цьому районі.

• Супутникові знімки показали російські підкріплення, зосереджені поблизу українського кордону на наземній лінії комунікацій в напрямку на Ізюм.

• Українські сили превентивними артилерійськими ударами зірвали російський штурм у Херсонській області.

• Українські офіційні особи стверджують, що пошкодження залізничного мосту через Дніпро біля Херсона позбавляє російські сили можливості поповнювати запаси позицій на західному березі ріки залізницею.

 

06:00 Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумок минулої доби від Оперативного командування "Південь":

Ворог продовжує ведення бойових дій із зайнятих рубежів оборони в тактиці контрбатарейної боротьби, вишукуючи способи відновлення логістичних маршрутів для підтягування резервів та маневру силами й засобами.

Протягом ночі по Миколаєву нанесено три ракетних удари реактивними системами залпового вогню «Смерч». З інтервалом понад годину ворог вкривав вогнем житлові квартали міста. Пошкоджені щонайменше чотири житлові багатоквартирні будинки. Знищено та понівечено кілька приватних автомобілів, лінії електро- і газопостачання. Одна жінка загинула у власній квартирі, ще шестеро людей поранено. Інформація щодо масштабів руйнувань та постраждалих уточнюється.

На півдні Дніпропетровщини противник продовжує обстріли «Градом» правий берег Дніпра. Зокрема по Нікополю й Червоногригорівці випущено по 40 реактивних снарядів.

В Нікополі знищений один приватний будинок, ще 15 пошкоджено разом з господарчими спорудами. Виведено з ладу електромережу. Є руйнування на двох місцевих підприємствах. На одному з них спалахнула пожежа. Рятувальні служби спрацювали оперативно. Попередньо, люди не постраждали.

Червоногригорівській громаді минулося без жертв та руйнувань.

Наші ракетно-артилерійські підрозділи продовжують посилений вогневий контроль транспортних та логістичних об’єктів, на які розраховує ворог в своїх стратегічних планах.

За підсумками нічної роботи знищено ворожі запаси боєприпасів та пально-мастильних матеріалів в Бериславському районі. Також в Новій Каховці критично зменшено ворожі запаси пального і максимально ускладнено транспортне сполучення.

Чорноморське угруповання ворожих кораблів напередодні дня військово-морського флоту рф прямує в бік новоросійська. На чатуванні лишено 2 ракетних та 2 великих десантних кораблі.

Загроза ракетних ударів по Одещині, ракетно-артилерійських обстрілів по інших регіонах в нашій операційній зоні лишається актуальною, не ігноруйте сигнали повітряної тривоги, не нехтуйте укриттями та заходами безпеки.

 

31.07.2022