Уряд призначив Сергія Квіта головою НАЗЯВО.

 

Колишнього міністра освіти і науки Сергія Квіта призначили головою Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. 

 

 

Таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів України, як повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

 

Заступниками Квіта призначили Андрія Бутенка, Олену Єременко, Богдана Моркляника і Наталію Стукало.

 

Раніше Квіт уже очолював НАЗЯВО, однак його керівництво заблокували після рішення суду через нібито порушення процедури обрання складу аґенції. Позивачем був колишній заступник голови секретаріату агентства Микита Андрєєв.

 

У жовтні 2021 року Верховний Суд задовольнив позов і розпустив склад НАЗЯВО. Сергій Квіт тоді заявив, що рішення суду загрожує рефоруванню вищої освіти в Україні. Зокрема, виникають ризики для леґітимності вже виданих дипломів.

 

"Ситуація виглядає настільки абсурдною, що я пропоную взагалі не хвилюватися. Це виклик для цілої вітчизняної державної системи, адже відтепер Національне агентство не лише не має права розглядати акредитаційні справи, що зриває випуск 2022 року, а також нелегітимними можуть бути визнані десятки тисяч дипломів, виданих у 2020–2021 роках... Під удар поставлене подальше реформування системи вищої освіти в Україні, її європейська інтеграція, визнання українських дипломів, запровадження сучасної системи забезпечення якості, що спирається на довіру українського освітянського середовища та широке міжнародне визнання", – коментував Квіт.

 

2 листопада 2021 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт №6197, котрий розблокував роботу НАЗЯВО.

 

Згодом уряд затвердив тимчасовий склад аґенції, аналогічний до попереднього. 

 

12.01.2022