Двоє вчителів з Галичини отримали відзнаки Global Teacher Prize.

 

Напередодні Дня вчителя, 2 жовтня, відбувся фінал п’ятої ювілейної Всеукраїнської премії Global Teacher Prize Ukraine, де було оголошено переможців 2021 року, повідомлено на порталі НУШ.

 

 

Зокрема, у номінації «Вибір серцем», куди номінували учителів, які навчають дітей у лікарнях або працюють із дітьми з особливими освітніми потребами тощо, переможницею стала Уляна Бутяк – учителька з Львівщини, яка поїхала у Щастя у Луганській області викладати українську мову й зарубіжну літературу на волонтерських засадах. Разом із відзнакою вона отримала приз у 80 тисяч гривень.

 

 

Тим часом у номінації «Учитель фізкультури JuniorZ» перемогу здобула Оксана Юрків з Козівської української гімназії ім. В. Герети у Тернопільській області. Вона отримала премією в розмірі 30 тисяч гривень та запрошення на відвідини олімпійського містечка у Німеччині.

 

Також з нагоди 30-ліття незалежності України визначали також «Учителя незалежності»: обирали серед вчителі, віком до 30 років. У номінації перемогла Катерину Бігар, яка працює у Свалявській школі №4 на Закарпатті. Вона отримала можливість стажування Global Teacher за кордоном.

 

 

Найкращим учителем за версією Global Teacher Prize став Артур Пройдаков – учитель української мови й літератури в Київському приватному загальноосвітньому навчальному закладі «Мідгард». Окрім звання найкращого вчителя, Артур Пройдаков отримав 300 тисяч гривень, комплексне рішення для освіти з інтерактивною панеллю, професійний розвиток і підтримку в реалізації освітніх проєктів від ГС «Освіторія», а також він поїде на Global Education & Skills Forum та запише свій подкаст.

 

Фото nus.org.ua, osvitoria.media

03.10.2021