Узбецька ППО збила афганський військовий літак.

На його облавку, ймовірно, були афганські військовики, які тікали від бойовиків «Талібану».

 

 

У неділю ввечері, 15 серпня, афганський військовий літак був збитий узбецькими силами ППО і розбився після перетину кордону з Узбекистаном. Про це повідомив узбецький інформаційний портал nuz.uz з покликом на Міністерство оборони Узбекистану. Літак розбився на півдні Узбекистану, поблизу кордону з Афганістаном.

 

«П'ятнадцятого серпня в Шерабадському районі Сурхондарїнської області силами протиповітряної оборони Військово-повітряних сил Узбекистану було припинено спробу незаконного перетину повітряного кордону Узбекистану військовим літаком Афганістану», – заявив прессекретар Міноборони Узбекистану Бахром Зульфікаров. Він не уточнив, скільки людей перебували на облавку і чи вижили вони під час аварії літака.

 

Раніше влада Узбекистану заявляла, що афганський літак порушив державний кордон у Шерабадському районі Сурхондарїнської області і зазнав аварії. Про його обстріл нічого не повідомляли.

 

Інформаційне агентство Interfax з покликом на оборонне відомство Узбекистану повідомляє, що до шпиталю в Термезі доставлені у важкому стані два афганські пілоти, котрі, ймовірно, катапультувалися після обстрілу літака. Наразі вони перебувають у реанімації в термезькій філії Республіканського наукового центру екстреної медичної допомоги. Їхній стан оцінюють як важкий. Чи був хтось ще на облавку і чи вижив, поки що жодних повідомлень не надходило.

16.08.2021