У Києві посилюють карантин; в метро пускатимуть лише зі спецдопуском.

 

Київська міська рада із найближчого понеділка посилить карантинні обмеження в столиці. Через загрозливу епідемічну динаміку в місті припинять роботу дитячих садочків і заборонять користуватися громадським транспортом, зокрема метрополітеном.

 

Про це заявив міський голова Києва Віталій Кличко в інтерв'ю телеканалу "Україна 24".

 

 

"Останніми днями у столиці більше тисячі хворих щодоби. По 35–40 хворих помирають щодня. Понад 700 людей кожної доби госпіталізують. Це і з підтвердженим коронавірусом, і з підозрою на нього, і з пневмоніями. І ось тільки останню годину отримую інформацію з лікарень – які черги зі швидких стоять, що привезли хворих. Інформація по транспорту є, що він переповнений, і люди не чують закликів берегтися. Тобто тенденції до поліпшення ситуації в нас зараз немає. А от до погіршення і колапсу медицини є! Тому Київ таки запровадить більш суворі обмеження", – заявив Кличко.

 

"У нас немає іншого вибору. Інакше будуть сотні смертей щодня! З понеділка, 5 квітня, столиця закриває всі школи і дитячі садочки. Увесь громадський транспорт – і наземний, і метро – працюватиме за спеціальними перепустками пасажирів. Тобто виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури", – повідомив столичний голова.

 

Він зазначив, що керівники установ, підприємств, закладів мають відправити співробітників на дистанційну роботу.

 

Заклади громадського харчування зможуть працювати тільки на винос чи доставку (як, власне, мало бути з 20 березня).

 

Продуктові ярмарки припиняють роботу з 1 квітня.

 

"Ми деталізуємо документом усі обмеження. І діятимуть вони як мінімум до 16 квітня. Сподіваюся, це допоможе нам збити хвилю стрімкого розповсюдження вірусу. І не допустити трагічних наслідків", – наголосив мер Києва, та закликав правоохоронців контролювати дотримання протиепідемічних правил установами, закладами та громадянами.

 

"Ми запровадили обмеження. Але бачимо, що ситуація не поліпшується. Медична система захлинається. В нас багато хворіє і медиків. А пацієнтам хтось має допомагати?! Лікарі і медсестри по дві доби не виходять з відділень. Вони вже валяться з ніг. Тому, я сподіваюся, кияни нарешті зрозуміють, що не можна ігнорувати правила і робити вигляд, що вірусу немає. Зрозуміють, що доведеться потерпіти, аби потім скоріше повернутися до нормального життя! Адже ми намагаємося врятувати вас! Зрозумійте це, будь ласка!" – звернувся Кличко до киян.

 

31.03.2021