Аваков підтримав ідею оголошення повного карантину.

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підтримав ідею оголошення в Україні повного локдавну для протидії поширенню коронавірусної хвороби. Аваков вважає, що карантин слід оголосити негайно.

 

Про це міністр сказав у коментарі телеканалу "Україна 24".

 

 

"Моя особиста точка зору – що необхідно вводити локдавн якомога швидше, дійсно тривалістю три або чотири тижні. Не потрібно ховатися за політичними гаслами або якимись зручними формулюваннями, тому що мова йде про дуже системні і великі ризики для здоров'я наших людей", – сказав міністр.

 

Міністр вважає, що локальні карантинні заходи не є дієвими.

 

"У нас немає ситуації, щоб десь було добре, а десь погано. У нас всюди ситуація приблизно однаково негативна... Я вважаю, що коли заповненість лікарень 70% – це грань катастрофи. Коли медична система зруйнується, буде пізно реагувати. Тому реагувати потрібно прямо зараз. Державі важко. Бюджет у катастрофічному стані, але і ризики такі, що зараз потрібно ухвалювати серйозні рішення... Моя точка зору – радикальний локдавн негайно, не менше трьох тижнів", – підсумував очільник МВС.

 

Раніше міністр культури Олександр Ткаченко заявив: Україна мусить готуватися до відновлення сильного карантину під Новий рік і Різдвяні свята.

 

 

26.11.2020