У Німеччині до боротьби з COVID-19 залучили Бундесвер.

Чисельність військового контингенту, який має назву «Допомога в боротьбі з коронавірусом», досягає 15 тисяч осіб.

 

 

У боротьбі з пандемією коронавірусу в Німеччині уряд вже задіяв близько трьох тисяч військовослужбовців. Про це повідомила телерадіокомпанія Deutsche Welle. Якщо владі будь-якого з німецьких міст бракує людей для проведення тестів на COVID-19, відстеження ланцюжків зараження чи потрібна інша допомога в боротьбі з пандемією, то вона може залучити собі в допомогу військовиків. Для цього міській адміністрації необхідно лише заповнити простий формуляр на сайті Бундесверу, вказавши, яка саме допомога потрібна і як довго її потрібно буде надавати.

 

Такою пропозицією вже скористалися кілька сотень муніципалітетів і держустанов ФРН. За даними Міноборони Німеччини, з початку пандемії до німецького військового відомства було подано близько 1300 заявок, 900 з яких були задоволені. У Бундесвері підтвердили, що мають у своєму розпорядженні для цього необхідні ресурси: в цілому чисельність контингенту, який має назву «Допомога в боротьбі з коронавірусом» (Hilfe im Kampf kampf Coronavirus), досягає 15 тисяч осіб.

 

Більшість завдань, які беруть на себе військовики, мають адміністративний характер і потребують або мінімальної додаткової підготовки, або навичок, якими солдати вже володіють. Наприклад, військові медики консультують пасажирів і проводять тести на COVID-19 в аеропортах. Солдати Бундесверу також відстежують ланцюжки зараження.

.

05.11.2020