Франція відправлятиме до Німеччини пацієнтів з COVID-19.

Французька влада бідкається, що за останні кілька днів стрімко зросла кількість інфікованих, тому бракує місць в шпиталях.

 

 

Влада Франції має намір відправляти хворих на COVID-19 на лікування до Німеччини через брак місць в шпиталях країни. Про це заявив голова Федерації шпиталів Франції Фредерік Валету (Frédéric Valletoux), як передає видання La Provence.  За його словами, навантаження на французькі лікарні останніми днями сильно зросло. Як зазначив Валету, це, зокрема, стосується медичних установ в реґіонах Овернь-Рона-Альпи і О-де-Франс.

 

«Переведення пацієнтів в інші реґіони, навіть в інші країни, допоможе знизити навантаження, тож вони іноді будуть необхідними», – сказав чиновник. Він додав, що в найближчі дні планують переведення пацієнтів з О-де-Франс до Німеччини та інших реґіонів Франції.

 

За даними міністерства охорони здоров'я Франції, в країні і її заморських територіях коронавірусом заразилося понад 1,5 млн осіб (за останню добу виявлено 36 330 випадків захворювання). Померли через вірус 38 289 (854 за останню добу).

 

Другого листопада у Франції зареєстрували рекордну кількість нових випадків COVID-19 (52 518). Попередній рекорд був встановлений 25 жовтня, коли в країні зафіксували 52 010 випадків зараження.

 

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, за весь період пандемії в світі коронавірусом заразилося понад 47 мільйонів ​​осіб. За показником захворюваності Франція займає п'яте місце в світі, за показником смертності – сьоме.

 

04.11.2020