У Франківську діти відсьогодні пішли до школи.

 

В Івано-Франківську сьогодні, 28 жовтня, школи відновлюють очне навчання після кількох днів дистанційного навчання у зв’язку з місцевими виборами, повідомила напередодні на оперативній нараді заступниця начальника Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міськради Наталія Микула.

 

Фото https://galka.if.ua

 

Водночас департамент освіти та науки Івано-Франківської міської ради рекомендував з 28.10.2020 року здійснювати освітній процес таким чином: у 1–4 класах – в очній формі здобуття освіти; у 5–11 класах – у формі змішаного навчання (поєднання очної форми здобуття освіти із дистанційною).

 

«Визначаючи форму навчання, адміністрація навчальних закладів має враховувати умови роботи, зокрема: кількість педагогів та технічних працівників, які перебувають на лікарняному, можливість заміни учителів для проведення уроків, кількість класів, які перебувають на самоізоляції, можливість технічного забезпечення дистанційного навчання», – зазначено у повідомленні на facebook-сторінці департаменту.

 

Фото https://24tv.ua

 

За інформацією міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, на дистанційне навчання перейшов ліцей №24 до 2 листопада, а також міський навчально-ресурсний центр на період дії «червоної» зони у місті.

 

«Нагадую, що в місті продовжується змішана форма навчання! Ніхто не забороняє батькам написати заяву на дистанційну форму навчання та залишати своїх дітей вдома!» – повідомив міський голова.

 

Відповідні оголошення поширили у батьківських шкільних групах у соцмережах.

 

28.10.2020