Байден назвав Росію головною загрозою для США.

Ексвіцепрезидент США звинуватив особисто Путіна, що той поширює дезінформацію проти нього.

 

 

Кандидат у президенти Сполучених Штатів від Демократичної партії Джо Байден вважає Росію головною загрозою країні на світовій політичній арені. Про це він заявив у неділю, 25 жовтня, в інтерв'ю телеканалу CBS.

 

«Я думаю, що найбільша загроза для США в плані порушення нашої безпеки і наших союзів – це Росія», – сказав Байден у програмі «60 хвилин». У тому ж інтерв'ю колишній віцепрезидент США заявив, що «Путін намагається з усіх сил» поширити дезінформацію про нього. Йдеться передовсім про компромат на сина Байдена – Гантера.

 

«З того, що я читав і знав, витікає, що розвідувальне співтовариство попередило президента (Дональда Трампа – Z), що його адвокат Джуліані отримував дезінформацію від росіян. І ми також знаємо, що Путін старається поширювати дезінформацію про Джо Байдена. Отже, коли ви складаєте в одну комбінацію Росію, Джуліані та президента, виходить те, що виходить. Це наклепницька кампанія», – заявив Байден в інтерв'ю телеканалу.

 

Водночас, за його словами, Пекін є для США «основним конкурентом». «В залежності від того, як ми будемо вибудовувати відносини, стане зрозумілим, конкуренти ми чи опинимося в стані поважнішого протистояння, пов'язаного з силою», – зазначив Байден.

 

Тим часом чинний президент США Дональд Трамп переконаний, що головною зовнішньою загрозою для США є саме Китай. «Вони (китайці, – Z) ­– супротивники, вони – у багатьох аспектах вороги», – заявив Трамп. Крім іншого, глава Білого дому покладає на КНР відповідальність за поширення коронавірусу на планеті і називає сам вірус «китайським».

 

На переконання Байдена, близкість Трампа і Путіна є небезпечною для США. Ексвіцепрезидент закинув Трампові, що той «вітає кожного диктатора» і «тикає пальцями в очі» союзникам Вашінґтона. Як приклад він навів ситуацію в КНДР, де стало «більше смертоносних ракет і більше можливостей, ніж було раніше», і в Ірані, який «наблизився до створення ядерної зброї».

26.10.2020