В Іспанії відновлено локдавн у зв’язку з пандемією.

Уряд планує продовжити його на пів року.

 

                                        Педро Санчес

 

Уряд Іспанії оголосив режим надзвичайного стану. Таким чином іспанська влада створила правову базу для запровадження жорсткіших карантинних обмежень. Зокрема, з неділі, 25 жовтня, повсюдно запроваджено комендантську годину з 23:00 до шостої ранку. Виняток зроблено лише для Канарських островів.

 

Окрім того, місцевій владі дані повноваження на власний розсуд накладати заборони на пересування між реґіонами.

 

Очікується, що режим надзвичайного стану діятиме як мінімум два тижні. Для подальшої його пролонгації, згідно з конституцією Іспанії, буде потрібно відповідне рішення парламенту. За словами іспанського прем'єр-міністра Педро Санчеса, він сподівається, що парламент дозволить продовжити режим надзвичайного стану аж на пів року.

 

«Ми переживаємо екстремальну ситуацію, найповажнішу за останні півстоліття. Європа й Іспанія зараз перебувають в епіцентрі другої хвилі пандемії», – пояснив своє рішення Санчес у телезверненні до нації. За словами іспанського прем'єр-міністра, це необхідно, щоби взяти під контроль різкий стрибок захворюваності на COVID-19.

 

Нагадаємо, що під час першої хвилі пандемії коронавірусу навесні цього року Іспанія стала однією з найбільш постраждалих країн у світі. Це змусило іспанський уряд запровадити тоді один із найжорсткіших локдавнів.

 

За даними Університету Джонса Гопкінса, станом на ранок 26 жовтня в Іспанії на COVID-19 захворіло 1 046 132 особи. Зафіксовано 34,7 тис. летальних випадків.

26.10.2020