Більшість міст України чекають другі тури виборів. Екзит-пол.

Згідно екит-полу проведеного в 11-ти містах України студією Савіка Шустера, більшість громад з населенням понад 75 тисяч жителів очікують другі тури виборів голів ОТГ, оскільки жоден із кандидатів там не набере більше 50% голосів. Офіційні результати нинішнього волевиявлення будуть оприлюдненні ЦВК до 6 грудня. 

 

Єдине з великих міст, де працювали соціологи студії Савіка Шустера, де другого туру ймовірно не буде - це Харків. Там начебто перемагає чинний міський голова Геннадій Кернес - 57,9%. Друге місце за представником "Опозиційна платформа - "За життя" Олександром Фельдманом - 12,12% . Третє зайняв Олексій Кучер зі "Слуга народу" - 11,98%. 

 

 

 

В Одесі у другому турі містяни обритимуть між чинним мером Геннадієм Трухановим (34,4% голосів) та представником політичної сили "Опозиційна платформа - "За життя" Миколою Скориком (17,93%).  З третім результатом на виборах міського голови Одеси прийшов відомий шоу-мен Олег Філімонов (13,75%), що представляв партію "Слуга народу".

 

 

В Дніпрі трохи не дотягнув до рятівних 50-ти відсотків Борис Філатов із "Пропозиції". Його результат, згідно екзит-полу, становить 44,47%.  Його конкурентом у другому турі стане Загід Краснов із "Громадської сили", що отримав підтримку 14,44% сьогоднішніх виборців. Олександр Вілкул набрав 11,27% і отримав третій результат. 

 

В Черкасах найбільшу кількість голосів серед усіх претендентів на крісло мера здобув чинний мер Анатолій Бондаренко - 32,66%. У другий тур з ним виходить представник партії "Голос" Віктор Євпак - 19,84%. Третій результат у "Слуги народу" Віталія Ільченко - 17,8%. 

 

На батьківщині президента Зеленського, тобто у Кривому Розі в другий тур виходять чинний міський голова з числа теперішніх опозиціонерів Юрій Вілкул (42,8%) та "Слуга народу" Дмитро Шевчик (31,01%). Третя позиція у Костянтина Павлова з "Опозиційного блоку", який заручився підтримкою  7,91% виборців. 

 

 

У обласному Миколаєві теж очікується другий тур. В ньому братимуть участь діючий міський голова Олександр Сенкевич (40,78%) та колишній міський голова Владислав Чайка (26,77%).

 

Як Z повідомляв раніше, у Івано-Франківську з першого ж разу перемагає на виборах міського голови чинний бургомістр Руслан Марцінків. У Львові другий тур прогнозується між чинним мером Андрієм Садовм та представником "Європейської солідарності" Олегом Синюткою.

 

25.10.2020