У другому турі на виборах голови Львівської ОТГ Андрій Садовий матиме 10% фори щодо Олега Синютки.

 

На виборах голови Львівської об’єднаної територіальної громади, за результатами екзит-полу, проведеного соціологічною агенцією Fama, найбільшу підтримку отримав лідер «Об’єднання «Самопоміч», чинний міський голова Андрій Садовий – 38%, тим часом кандидат «Європейської Солідарності» Олег Синютка – 28%.

 

 

Відповідно до попередніх результатів екзит-полу, за Руслана Кошулинського проголосувало 9,8% виборців, за Ярослава Рущишина – 5,4%, Ігоря Васюника – 3,8%, Ігоря Зінкевича – 3,2%, Юлію Гвоздович – 3,1%, Тараса Кльофу – 2,2%.

 

 

 

«Рейтинг Андрія Садового змінився у межах похибки, у порівнянні із нашим останнім передвиборним дослідженням, тоді як ріст рейтингу Олега Синютки виходить за межі похибки, і це свідчить про те, що кандидатові або вдалося краще мобілізувати електорат, або переконати виборців на свою користь», – прокоментувала засновниця соціологічної агенції Fama Мар’яна Малачівська.

 

За даними соціологічної компанії Liberty Report на замовлення програми «Ніч виборів з Савіком Шустером», відрив Садового дещо більший: 41,1% проти 27,4% у Синютки (Кошулинський – 10,0%, Рущишин – 5,6%, Васюник – 4,0%, Зінкевич – 3,2%, Гвоздович – 2,7%, Кльофа – 2,4%, Кузмак – 1,1%, Юринець – 0,7%.

 


інфографіка zaxid.net  

 

На виборах до Львівської міської ради, за результатами екзит-полу, львів’яни підтримали п’ять партій: «Європейську Солідарність» – 28%, Об’єднання «Самопоміч» 21%, «Голос» – 12%, ВО «Свобода» – 6,4%, Варта – 5,4%, «Слуга народу» – 5%, УГП – 5% та 5% виборців зіпсували бюлетені. Нижче прохідного бар'єра: Батьківщина, Громадянська позиція, Сила і честь – по 3%, За майбітнє, ОПЗЖ – по 2%, Духовна Україна, УДАР – 1%.

 

Враховуючи, що зіпсовані бюлетені не враховуються при підрахунку набраних партіями відсотків, отримуємо:

«Європейська Солідарність» – 29,5%,

Об’єднання «Самопоміч» – 22%,

«Голос» – 12,5%, 

ВО «Свобода» – 6,7%,

Варта – 5,9%,

«Слуга народу» – 5,3%,

УГП – 5,3%.

 

За даними ж соціологічної компанії Liberty Report на замовлення програми «Ніч виборів з Савіком Шустером»: 

«Європейська Солідарність» – 30,7%,

«Самопоміч» – 24,1%,

«Голос» – 9,8%,

ВО «Свобода» – 7,5%,

«ВАРТА» – 5,1%,

«Слуга народу» – 4,7%

«УГП» – 4,7%.

 

Мар’яна Малачківська уточнила, що під час екзит-полу було опитано близько 2700 респондентів із запланованих 4 тисяч.

 

«Була низька явка. Частково люди не погоджувалися на участь в екзит-полі, щоб уникнути зайвих соціальних контактів під час карантину. Проте у Львові було дуже негативне налаштування щодо опитування, анонсованого Президентам Зеленським. Можливо, частина людей відмовляли, бо не до кінця розуміли, про яке саме опитування йдеться, однак це відверто негативно повпливало на нашу ініціативу, аж до того, що ми не змогли виконати запланований обсяг вибірки», –  зазначила вона під час оголошення результатів екзит-полу.

 

25.10.2020