ДБР відкрило провадження через підписання Порошенком "мінських угод".

 

Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження проти п'ятого Президента України Петра Порошенка – правоохоронці досліджуватимуть можливу державну зраду під час підписання "мінських домовленостей".

 

 

До правоохоронних органів із відповідною заявою звернувся традиційно Андрій Портнов, колишній заступник голови Адміністрації Віктора Януковича, повідомляє "5 канал". Він оприлюднив документ у соцмережах, котрий підтверджує початок досудового розслідування.

 

На думку Портнова, п'ятий Президент України нібито мав домовленість із представниками окупантів на момент укладення угод. Зокрема, "діяв в інтересах Російської Федерації, оскільки припинення війни та відновлення територіальної цілісності України прив'язав до моменту, коли на це з'явиться воля Російській Федерації".

 

Адвокат Петра Порошенка Ігор Головань заявив, що бздури ДБР підривають довіру світової спільноти до України.

 

"Ця історія наближена до абсурду. Мова йде про "мінські угоди" і б’є одночасно по міжнародній позиції України, оскільки вона прив’язана до "нормандського саміту", який відбувся у Парижі. Для того, щоб показати всьому світу те, що в Україні хаос, немає адекватних правоохоронних органів, а є такі, вибачте, клоунські, як Державне бюро розслідувань, які виконують забаганки таких людей, як Портнов", – зазначив адвокат у коментарі журналістам.

 

"Оскільки "мінські угоди" міжнародно визнані, то звинувачення у начебто державній зраді обов’язково має зачепити і Президента Зеленського, і всю переговорну команду, в тому числі таких діячів, як Анґела Меркель, як президент Франції, і всіх, хто бере участь у цій історії", – зазначив Головань.

 

Він наголосив, що ці дії спрямовані на демонстрацію нестабільності та хаосу в правоохоронній системі України.

 

"Це такий собі театр абсурду. Тим людям – я маю на увазі Портнова, Трубу та їхніх замовників-спільників – що гірше, то краще. Що більше державні органи України будуть схожі на циркові установи, то більше Україна виглядатиме у стані хаосу, і це буде реалізація їхніх мрій", – зазначив Головань.

 

У вересні Солом'янський суд Києва зобов'язав Національне антикорупційне бюро відкрити кримінальне провадження проти п'ятого Президента України Петра Порошенка та колишнього міністра закордонних справ Павла Клімкіна за фактом укладення "мінських угод".

 

Заявником виступав колишній нардеп Віктор Вовк. Він вважав, що посадовці зловживали владою, коли давали розпорядження підписати "мінські угоди".

 

11.12.2019