Протестувальники встановили наметовий табір під ОП після недільного віча.

 

Біля Офісу Президента учасники "Руху опору капітуляції" у неділю ввечері встановили наметове містечко та сцену. Протестувальники вимагають недопущення здачі національних інтересів країни під час зустрічі "нормандської четвірки" 9 грудня у Парижі і мають намір проводити протест щонайменше до завершення переговорів.

 

Про це повідомляє hromadske

 

 

Організатори запевняють, що не планують штурму ОП, стверджуючи, що наразі вони – "плече для Зеленського".

 

"Жодного деструктиву. Сьогодні ми плече для Зеленського, на яке він може обіпертися. Нехай, коли його будуть завтра в Парижі схиляти до підігравання Росії, скаже: «Я з цим не можу повертатися в Україну»", – заявив співкоординатор "Руху опору диктатурі" Михайло Басараб.

 

Він також підкреслив, що акція під ОП зібралася не проти Президента, а за збереження інтересів України. 

 

Організатори додали, що акція перетвориться на безстрокову в тому випадку, якщо Зеленський "пристане на умови Путіна".

 

 

8 грудня в Києві на майдані Незалежності відбулося віче "Червоні лінії для Зеленського", яке скликали партії "Європейська солідарність", "Батьківщина", "Голос", "Свобода" та іншими.

 

Як повідомляє видання "Новинарня", з промовами зі сцени виступили ексголова Верховної Ради Андрій Парубій, один із лідерів кримських татар, колишній політв’язень, народний депутат від “ЄС” Ахтем Чийгоз, екснардеп від “Свободи” Андрій Іллєнко, депутатка від “Голосу” Інна Совсун, поет Дмитро Павличко та ін.

 

Також слово мав президент 2014-2019 років Петро Порошенко. Його появу зустріли різними вигуками, вітаннями й оплесками. Невідомий кинув у Порошенка два яйця, але не влучив.

 

На мітингу були присутні лідер партії “Голос” Святослав Вакарчук (зі сцени він не виступав, але давав коментарі журналістам), колишній політв’язень із Криму Володимир Балух, ексголова УІНП, депутат від “ЄС” Володимир В’ятрович та багато інших.

 

09.12.2019