Cosmopolitan звільнив редакторку через збиткування з похорону воїна.

 

Журнал “Cosmopolitan Ukraine” звільнив заступницю головного редактора Євгенію Пліхіну, котра висміювала у Facebook похорон полковника ЦСО “Альфа” СБУ, 37-річного снайпера Дениса Волочаєва, загиблого під час виконання бойового завдання на Донбасі.

 

Про це йдеться у заяві редакції Cosmopolitan.

 

 

“Цей текст не стосується позиції бренду, ми дуже шкодуємо, що наша колега так вчинила. Ми категорично не поділяємо її думки. З огляду на ситуацію, що склалася, з 5 грудня 2019 року наше видання припиняє співпрацю з Євгенією Пліхіною – вона залишає посаду заступника головного редактора журналу Cosmopolitan”, – йдеться у повідомленні.

 

“Увесь колектив українського видання журналу “Cosmopolitan” висловлює глибоке співчуття родині та всім близьким трагічно загиблого героя і щиро перепрошує за текст, опублікований Євгенією Пліхіною на її особистій сторінці. Бренд беззастережно перебуває на боці свого народу в боротьбі за збереження незалежності і суверенітету, висловлює підтримку героям, які захищають Україну, і шанує світлу пам’ять загиблих, які віддали своє життя за наше мирне майбутнє”, – додали у виданні.

 

Напередодні заступник головного редактора журналу “Cosmopolitan Україна” Євгенія Пліхіна опублікувала допис на своїй сторінці в Facebook, у котрому висміювала церемонію прощання із загиблим бійцем.

 

“А що, людей ще заведено ховати помпезно?..", "Ну, думаю, фестивальчик якийсь, центр міста, тут же вічно якась вечірка", "Люди у військовій формі дують у труби так, що аж лускають”. Пліхіна описувала, як "вперлася в серце цього замісу” – "похоронної фан-зони".

 

 

Згодом Пліхіна видалила свій допис із Facebook, а ще пізніше опублікувала знимку екрана з погрозами на свій бік і перепросинами за власні слова: ствердила, що не мала наміру когось ображати чи висміювати.

 

Станом на четвер сторінка Пліхіної не відкривається – профіль, очевидно, видалено.

 

Як писав Z, двоє співробітників Центру спеціальних операцій “Альфа” СБУ полковники Дмитро Каплунов та Денис Волочаєв загинули у зоні ООС 1 грудня.

 

В офіційному звіті пресцентру штабу ОС йшлося про те, що двоє військовиків, відбиваючи диверсійно-розвідувальну групу противника, підірвалися на невідомому вибуховому пристрої. Від отриманих поранень військові померли на місці підриву.

 

Указом Президента Каплунову і Волочаєву присвоєно звання Героїв України посмертно.

 

05.12.2019