Кінологічному центру ДПСУ подарували колекцію відзнак визвольних змагань.

Напередодні Міжнародного дня волонтера добродійники зробили подарунок музею Кінологічного навчального центру, що у Великих Мостах на Львівщині. Музею Кінологічного навчального центру передали колекцію відзнак визвольних змагань українського народу. Про це інформує пресслужба Держприкордонслужби України.

 

Колекція відзнак визвольних змагань українського народу періодів з 1897 до 1973 року поділена на п’ять тематичних планшетів: «Сокіл, Січ, Пласт», «Збройні сили УНР», «Українські Січові Стрільці», «Українська Галицька Армія», «Україна в Другій світовій війні».

 

 

 

 

 

 

У центрі зазначають, що така колекція є добрим внеском у військово-патріотичне виховання українських прикордонників. І згадують, що допомогу волонтерів українські бійці та правоохоронці відчували від початку Революції Гідності та російської агресії проти України й відчувають досі.

 

Нагадаємо, сьогодні відзначають Міжнародний день волонтера.

 

Для довідки:

 

Кінологічний навчальний центр Державної прикордонної служби України (в/ч 2418) – державний навчальний заклад третього атестаційного рівня, підпорядкований Держприкордонслужбі України. Центр надає послуги з підготовки, дресирування та лікування собак. Розташований у м. Великі Мости Сокальського району Львівщини.

 

Кінологічний навчальний центр є державним професійно-технічним навчальним закладом третього атестаційного рівняю. Він здійснює підготовку, перепідготовку та підвищення професійної кваліфікації військовослужбовців ДПСУ. Готує кваліфікованих інспекторів-кінологів, молодших інспекторів прикордонної служби та службових собак.

 

05.12.2019