НАТО підтвердило готовність захистити Польщу і країни Балтії у разі нападу Росії.

Про це заявив на ювілейному саміті Альянсу його Генсекретар Єнс Столтенберґ.

 

 

Польща і країни Балтії можуть розраховувати на військову допомогу НАТО в разі, якщо Росія нападе на них. У цьому запевнив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ в інтерв'ю польській газеті Rzeczpospolita, зробленому на марґінесі ювілейного саміту НАТО в Лондоні.

 

На запитання, чи Росія є ворогом НАТО, Столтенберґ відповів: «Ми не дефінюємо Росію в такий спосіб. Ми просто відповідаємо, коли є така потреба. Ми повинні мати певність, що те, що ми спостерігали в Україні, тобто збройна інвазія, вчинена Росією проти свого сусіда, не зможе повторитися щодо члена НАТО».

 

Єнс Столтенберґ зазначив, що через присутність контингентів НАТО в Польщі та країнах Балтії Північноатлантичний Альянс посилає дуже сильний сигнал на адресу Кремля. «Якщо буде вчинено атаку на Польщу чи балтійські країни, то відповідь дасть увесь Альянс. Таким чином ми запобігаємо зовнішній агресії, а це – мета НАТО», – заявив Генсек Північноатлантичного Альянсу.

 

Варто зазначити, що перед початком саміту НАТО в Лондоні президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоґан пригрозив блокувати план Альянсу з оборони Польщі та країн Балтії, якщо НАТО не визнає терористичною організацією сили самооборони сирійських курдів.

04.12.2019