Конґрес США ухвалив резолюцію про недопуск Росії на саміти G7.

Таким чином американські конгресмени зреагували на регулярні спроби президента Трампа запросити російського колегу на зустрічі «Великої сімки».

 

                                   Конґресмен Альбіо Сірес

 

Палата представників Конгресу США у вівторок, третього грудня, більшістю голосів схвалила резолюцію проти повернення Росії до «Великої сімки» та її участі у самітах G7, допоки Москва не почне «поважати територіальну цілісність своїх сусідів». За це проголосували 339 конґресменів з обох партій. Раніше документ був схвалений комітетом Палати представників з іноземних справ. Про це повідомило американське видання The Hill.

 

У резолюції зазначено, що Росія зможе повернутися до G7 щойно тоді, коли вона «припинить окупацію суверенної території України, включно з Кримом, і покладе край своїм нападкам на демократію в усьому світі».

 

«Коли Росію після її агресивних дій в Україні вилучили в 2014 році з G8, то ті сім країн, що залишилися, узгодили низку умов, які повинні бути дотримані для того, щоб Росії дозволили брати участь в майбутніх самітах. Росія не виконала жодної з цих умов і стала проявляти ще більшу агресію в Україні і підривати демократію в інших країнах, включно зі США», – заявив автор резолюції конгресмен Альбіо Сірес (Albio Sires).

 

Нагадаємо, що в серпні 2019 року президент США Дональд Трамп вчергове заявив про своє бажання запросити президента Росії Володимира Путіна на наступний саміт G7 .

04.12.2019