Міністр, котрий провадить переговори із РФ, прагне звільнити керівників "Нафтогазу".

 

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв не зважає на заяву міністра енергетики та довкілля Олексія Оржеля про потребу обрати нових керівників для українських підприємств у газовій сфері. Коболєв заявив про намір залишитися при роботі, незважаючи на позицію недругів.

 

Про це керівник "Нафтогазу" написав на своїй сторінці у Facebook.

 

 

"З моменту призначення мене на посаду голови "Нафтогазу" я звик до регулярного процесу мого "знімання". Тому реагувати на подібні речі просто не бачу сенсу", – зазначив Коболєв, додавши, що він зустрів "новину" про потребу обранти нове керівництво для НАК у важливому відрядженні.

 

"Наша команда довела свою здатність бути надійним партнером і реалізовувати стратегічні ініціативи, дотримуючись принципів економічної доцільності та некорумпованості. Тому працюємо далі: завершення анбандлінгу, проходження зими, старі та нові арбітражні процеси з "Газпромом", застосування нового підходу до осовоєння покладів щільних колекторів (до 2019 року було декілька невдалих спроб), перехід від оцінки результатів видобутку за валом до реальних комерційних обсягів, впровадження shared service centers та SAP, нові партнерства з лідерами ринку, запуск центру кібербезпеки, вихід на ринки ТКЕ, торгівлі нафтопродуктами та електроенергії, перехід на відносини «клієнт – надавач послуг» в питаннях буріння, ремонту та стимуляції свердловин тощо", – перелічив Коболєв.

 

Керівник "Нафтогазу" згадав про приказку: "А нам своє робить".

 

"Я люблю свою роботу, хоч вона й вартувала мені багато, включно з втратою декількох друзів. І я вірю в успіх нашої команди, бо вона сильна і вже багато разів доводила свою здатність перемагати. У найскладніших ситуаціях. І конкурсах. Навіть тих, на які нас не запрошували", – прокоментував Андрій Коболєв.

 

Напередодні міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель заявив на прес-конференції, присвяченій переговорам щодо газу із Росією: існує намір звільнити керівництво стратегічних енергетичних компаній, зокрема НАК "Нафтогаз України".

 

"Прийнято політичне рішення про зміну керівництва і початок конкурсів на всіх стратегічних компаніях. Це не є питання однієї компанії чи взаємовідносин з міністром. Рішення про перезавантаження наглядових рад та керівників стратегічних підприємств ухвалене політично. У нас по кожному з таких підприємств є певні позиції", – сказав Оржель.

 

Він зазначив, що теперішні керівники можуть взяти участь у конкурсі повторно. Відповідаючи на запитання, чи планують також заміну керівників ДП "НЕК "Укренерго" та НАК "Нафтогаз України", Оржель відповів: "Абсолютно".

 

Водночас, міністр економічного розвитку Тимофій Милованов під час телеефіру на ICTV заявив, що відставки керівників "Нафтогазу" не планують.

 

"Конкретно щодо "Нафтогазу" нема жодних змін. І не буде. Це або непраивльно зрозуміли, або перекрутили. Щодо "Нафтогазу" ніякого процесу нема. Ні щодо наглядових рад, ні щодо керівництва", – сказав Милованов.

 

03.12.2019