"Посміховисько з клоунами": Заступник секретаря РНБО Кривонос обурений звільненням.

 

Заступник секретаря Ради національної безпеки України Сергій Кривонос у відповідь на кадрові ротації в Радбезі заявив, що РНБО перетворюється "на посміховисько з клоунами".

 

У такий спосіб Кривонос відреаґував на указ Президента України Володимира Зеленського про його звільнення з посад голови міжвідомчої робочої групи щодо зміцнення обороноздатності держави і голови міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

 

 

Сергій Кривонос повідомив у Facebook, що новина про звільнення застала його у відрядженні. Генерал-майор поклав відповідальність за своє звільнення на нового секретаря РНБО Олексія Данілова, із котрим мав розбіжності ще з моменту його призначення.

 

"Секретар РНБО, якого попередні п‘ять років війни не було видно і чути ні на фронті, а ні в тилу, таки проштовхнув підписання указу", – прокоментував Кривонос.

 

Військовик повідомив, що детальний коментар надасть згодом, однак уже певен: "Немає бажання певних посадовців реалізаціі програми з підвищення обороноздатності України «П’ять кроків», якраз коли ми вийшли вже на фініш. І взагалі – перетворили РНБО з Ради національної безпеки та оборони України на посміховисько з клоунами", – обурився генерал-майор.

 

29 листопада Президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Сергія Кривоноса з посад голови міжвідомчої робочої групи щодо зміцнення обороноздатності держави і голови міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

 

Пресслужба РНБО, реаґуючи на резонанс, опублікувала уточнення: генерал-майора усунули від головувавння у двох міждвідомчих структурах, однак він залишається на посаді заступника секретаря Радбезу.

 

"Його виведення зі складу ряду міжвідомчих комісій і груп пов'язане з перерозподілом функціональних обов'язків і є робочим процесом, який не має жодної політичної складової. Також необхідно зазначити, що Сергій Кривонос прикомандирований до апарату РНБО України з Міністерства оборони України і може бути повернений у розпорядження міністра оборони України відповідно до поставлених завдань", – зазначили у РНБО.

 

У жовтні Сергій Кривонос зізнався в інтерв'ю виданню "Апостроф", що Олексій Данілов не бачить його у своїй команді. "Я вдячний, що він чесно мені про це сказав”, – заявив Кривонос, додавши, що він самостійно не збирається подавати у відставку і чекає на остаточне слово Президента.

 

При цім тоді Кривонос відмовився коментувати призначення радниками секретаря РНБО представників шоубізнесу Сергія Сивохо та Максима Ткаченка.

 

 

Сергій Кривонос пішов на посаду заступника секретаря РНБО 12 березня згідно з указом Президента Петра Порошенка. Кривонос балотувався на виборах Президента, однак зняв кандидатуру на користь Порошенка.

 

Невдовзі Сергій Кривонос став також головою Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю (колишня посада Олега Гладковського-Свинарчука) та висловив намір “покарати щурів, які розкрадали армію".

 

Тодішній кандидат у Президенти України Володимир Зеленський заявив, що розглядав Сергія Кривоноса як кандидатуру на керівництво в армії, поки той не пішов на співпрацю з Петром Порошенком.

 

02.12.2019