Завтра Львовом керуватимуть діти.

 

20 листопада, з нагоди 30-річчя від дня ухвалення Конвенції ООН про права дитини, у Львові відбудеться захід «Великий день маленьких громадян». Юні містяни зможуть відчути себе справжніми посадовцями міськради: провести день за графіком міського голови чи його заступників, долучитися до виїздів на локації в райони Львова й навіть провести робочі наради. Про це інформує пресслужба ЛМР.

 

 

Упродовж дня на дітей чекають зустріч з мером, обговорення важливих питань життя міста, виїзди з посадовими особами в цікаві місця Львова, а також круглі столи, робочі зустрічі з послами, бізнес-партнерами й мешканцями. А вже ввечері всі охочі зустрінуться на заході «Історія успіху» незвичайного формату, де діти ділитимуться з дорослими своїми досягненнями.

 

«Завтра насправді важливий день, адже це вперше в історії нашого міста влада Львова перейде в руки дітей, – розповів заступник мера Львова з питань розвитку Андрій Москаленко. – Із міським головою, його заступниками й керівниками департаментів увесь день працюватимуть юні львів’яни, яких відбирали через конкурс. Зі мною, скажімо, будуть двоє дітей, хлопець та дівчина, і ми разом з ними проживемо повноцінний робочий день».

 

Голова Дитячої дорадчої ради ЛМР Вікторія Кравець зазначила, що це прекрасна можливість дізнатися багато цікавого, здобути новий досвід і прожити один день життям посадовців. Сама дівчина завтра опановуватиме роль міського голови Львова й навіть уперше в історії міста проведе замість нього велику апаратну нараду з посадовцями.

 

 

Під час відбору на «посади» найважливішими критеріями були креативність і моральна готовність. Діти писали мотиваційні листи на участь у проєкті, всі хотіли кимсь бути. Найбільше було охочих розвивати місто. Вони писали, яким хотіли б бачити Львів через 15-16 років, і висловлювали чимало цікавих ідей, – розповіла голова Дитячої дорадчої ради. За словами Вікторії Кравець, більшість учасників проєкту – підлітки віком від 12 до 18 років, однак є й винятки. Наймолодшому переможцеві конкурсу – лише 6 років, він «очолить» міське управління транспорту.

 

Як зазначив директор КУ Молодвіж.Центр.Львів Олег Малець, завтра також передбачено низку заходів для маленьких львів’ян віком 5-7 років. Для них проведуть екскурсію міськрадою, де вони зможуть ознайомитися з діяльністю мерії та поспілкуватися з міським головою Львова Андрієм Садовим. А в школах міста проводитимуть лекції про права дитини.

 

19.11.2019