Посли G7 зустрілися зі Зеленським і обговорили ризики судреформи.

 

Президент України Володимир Зеленський відбув зустріч із послами країн "Великої сімки", під час котрої обговорив перебіг реформ в Україні.

 

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

 

 

"Готовий до діалогу та дискусії. Ми не втрачаємо часу й робимо все, щоб справді змінити країну", – сказав голова держави.

 

Президент підкреслив, що робота ведеться у декількох напрямах, зокрема – над ухваленням і втіленням законів, "які часто непопулярні, але важливі для покращення економічного клімату в Україні".

 

Сторони приділили окрему увагу боротьбі з корупцією.

 

Учасники детально обговорили судову реформу, зокрема імплементацію закону щодо діяльності органів суддівського врядування. Зокрема, під час зустрічі йшлося про участь міжнародних експертів у формуванні нового складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Комісії з питань доброчесності та етики при Вищій раді правосуддя.

 

Нагадаємо, раніше посли західних країн висловлювали низку зауважень до судової реформи a la Зеленський, однак команда Президента врахувала лише частину зі зауважень.

 

У зустрічі також взяли участь керівник Офісу Президента Андрій Богдан та його заступники – Андрій Смирнов, Юлія Ковалів та Ігор Жовква.

 

15.11.2019