Кінним екіпажам дозволили й надалі їздити у Львові.

 

У Львові відновлюють діяльність кінні екіпажі, які працюють у центрі міста. Таке рішення сьогодні, 12 листопада, ухвалила на позаплановому засіданні комісія з туристичного навантаження. До рішення додали низку зауваг, а через три місяці перевірять, чи було їх дотримано.

 

 

Як розповів заступник міського голови Львова з питань розвитку, голова комісії Андрій Москаленко, під час ухвалення рішення, зокрема, додали: пункт, який стосується безпеки, – встановлення камер на маршруті кінних екіпажів; пункт, який стосується інформаційної просвітницької кампанії; пункт щодо пропрацювання можливості та доцільності облаштування "кишень" у місцях посадки-висадки пасажирів карет; перегляд протоколів реагування в разі, якщо стається якась подія за участі коня, щоб можна було відразу інформувати ветеринарну службу, швидку допомогу, підрозділи ДСНС тощо.

 

«За три місяці ми перевіримо ще раз, як проводять цю діяльність у Львові, як виконуються ті доручення, про які йшлося сьогодні, тому що це колегіальна робота, а є низка інституцій, які не є в підпорядкуванні міської ради. З цієї трагічної ситуації мають бути зроблені всі можливі висновки», – зазначив Москаленко.

 

Фото: zik.ua

 

Нагадаємо, після трагічного інциденту, що стався в центрі Львова 2 листопада (тоді через запуск феєрверка постраждала 15-річна дівчина й довелося приспати сполоханого коня, який зламав дві ноги), було тимчасово призупинено функціонування кінних карет.

 

6 листопада відбулася публічна зустріч із мешканцями міста на тему «Кінні карети у Львові: що далі?», на якій обговорили доцільність діяльності екіпажів у місті.

 

12.11.2019