Філарет програв суд щодо юридичної ліквідації УПЦ КП.

 

Шостий апеляційний суд Києва ухвалив продовжити ліквідацію Київської патріархії УПЦ.

 

Таке рішення суд ухвалив на своєму засіданні 11 листопада, повідомляє видання "Релігійна правда", незважаючи на тиск з боку прихильників владики Філарета, які штурмували суд, розтрощили двері, меблі і побилися з правоохоронцями.

 

 

Суд вирішив скасувати попередню ухвалу щодо забезпечення позову, тобто повністю став на бік Міністерства культури і Православної Церкви України.

 

Як пояснили представники Мінкульту в суді, раніше позовами до Окружного адмінсуду про забезпечення позову юристи владики Філарета “підвісили” справу щодо ліквідації УПЦ КП. Але зараз усе розблоковано й нічого не забороняє реєстраторам міністерства після звернення ліквідатора завершити процес ліквідації. Ідеться про зміни в реєстрі – із “в процесі припинення” на “припинено”.

 

“Ліквідація Патріархії Київського патріархату вже йде. Є ліквідаційна комісія та її голова – митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан (Яременко). По факту сьогодні судом було визнано те, що владика Філарет вже не є чинним керівником Патріархії, а всі ліквідаційні дії має здійснювати саме ліквідатор Іоан Черкаський”, – пояснив представник Мінкульту.

 

Прихильники владики Філарета розпочали свій протест вранці 11 листопада. З Європейської площі вони пішли до Кабміну, а після передачі звернення урядовцям вирушили до суду, де й сталася штовханина. Після судового засідання протестувальники попрямували до Офісу Президента.

 

11.11.2019