Курди закидали камінням російсько-турецький патруль в Сирії.

Досі курди закидували лише турецькі військові автомобілі.

 

 

На півночі Сирії автомобілі спільного російсько-турецького патруля були закидані камінням. В селі Лох місцевості Кобані місцевим мешканцям – курдам – навіть вдалося зупинити колону бронемашин. Про це повідомила інформаційна аґенція North Press Agency.

 

Це не поодинокий інцидент, проте, як зазначають спостерігачі, раніше курди атакували тільки турецьку техніку, тепер же вони атакують і російських військовиків. Під час нападів місцеві мешканці попередньо шикувалися уздовж маршруту патрульних автомобілів. Мета таких дій – продемонструвати невдоволення проходженням чужих військовиків курдськими селами.

 

Російські військові поліціянти і турецькі військовики з кінця жовтня патрулюють 10-кілометрову зону на північному сході Сирії вздовж кордону з Туреччиною. Протяжність маршруту патрулювання становить 160 км. У патрулюванні беруть участь 50 одиниць техніки, у тому числі російські броньовані автомобілі «Тигр» і турецькі Kipri.

 

Патрулювання цієї території, де головним чином мешкають курди, передбачено угодою, яку уклали Москва і Анкара. 22 жовтня в Сочі відбулася зустріч президента Росії Володимира Путіна з турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоґаном. За її підсумками сторони й підписали угоду, якою фактично поділили зони впливу на сирійській території, яку досі контролювали курди.

07.11.2019