Радник секретаря РНБО планує штаби "Слуги народу" в ОРДЛО.

 

Команда Президента України Володимира Зеленського та партії "Слуга народу" вивчають суспільні настрої на окупованих територіях Донецької та Луганської областей і виношують наміри взяти участь у виборах на Донбасі.

 

Про це сказав у інтерв'ю виданню LB.ua колишній кандидат у народні депутати зі "Слуги народу" Сергій Сивохо, котрий нині працює радником секретаря РНБО.

 

 

Зокрема, Сивохо підтвердив, що команда вже проводила соціологічні заміри серед мешканців окупованих територій. Він відмовився озвучити подробиці дослідження, щоби не "здати" людей.

 

"Ви знаєте, що вже є люди, котрі, перебуваючи там, готові йти на вибори від "Слуги народу"? Люди, котрі перебувають там і не бояться озвучувати", – похвалився радник секретаря РНБО.

 

Сергій Сивохо розповів, що його завданням у РНБО є робота над реінтеґрацією та відновленням Донбасу. Першочерговим кроком Сивохо назвав безпосередню допомогу людям, зокрема відновлення "червоної зони" та благоустрій контрольних пунктів перетину.

 

Відповідаючи на питання про те, чи завданням є підготувати окуповані території до виборів, Сивохо зізнався: "Так, і це теж".

 

Вагому частину в своїй діяльності Сивохо планує відвести комунікації, зокрема телебаченню. Щоправда, Сивохо додав, дивитися українське телебачення часом неприємно: "Дасть Бог, скоро з'явиться телебачення, адже те, що там відбувається, – жах. Вони не бачать українського телебачення... Щоправда, іноді хочеться сказати: "І добре, що не бачать", – заявив Сивохо.

 

Відповідаючи на прохання конкретизувати, Сергій Сивохо сказав про те, що мав на увазі, зокрема, львівського журналіста Остапа Дроздова. "Краще, щоби люди не бачили цієї особи взагалі", – заявив Сивохо.

 

Також Сергій Сивохо, як повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна", анонсував створення "Національної платформи примирення і єдності", аби об'єднати "всі розсудливі сили України". Радник секретаря РНБО заявив, що “більшість українців хочуть саме цього, але войовнича меншість продовжує диктувати стару набридлу політику”.

 

Сергій Сивохо сказав, що Зеленський – “Президент миру і діалогу”, проте “краще не випробовувати ступінь терпіння Президента“.

 

31.10.2019