У Львові хочуть встановити ще понад три сотні відеокамер.


До кінця цього року у Львові планують встановити близько 350 камер відеоспостереження. Серед них 32 будуть із системою розпізнавання обличчя та можливістю подальшого онлайн-пошуку осіб. Їх мають намір обладнати в центральній частині й на вокзалах міста. Також цього року встановлять 10 роботизованих камер на великих площах для огляду скупчення людей – повідомили у пресслужбі ЛМР.

 

 

«Львів поступово розбудовує міську систему відеоспостереження. Розпочали ми ці розбудови 2015 року. На сьогодні в нас є 170 загальноміських камер відеоспостереження. Вони зосереджені переважно у людних місцях: на перехрестях, заїздах у місто, площах тощо», – розповів начальник управління безпеки міста Юрій Діль.

 

Як додав начальник відділу оперативно-технічних заходів управління безпеки міста Павло Пец, встановлення систем відеонагляду у Львові цього року розділили на два різні проєкти. Перший – встановлення систем відеонагляду загалом по місту, з урахуванням інформації правоохоронців та статистики щодо того, де варто встановлювати камери з функцією визначення обличчя для швидкого реагування під час ДТП, визначення номерних знаків тощо. Паралельно до цього проєкту запустили ще один – встановлення системи відеонагляду в місцях, де є комунальні підприємства, адже там є багато скарг від працівників і мешканців.

 

Отож цього року планують встановити додатково 10 роботизованих камер на великих площах і в центральній частині міста; обладнати 180 оглядових камер; а також встановити спеціалізовані камери PanoVu для онлайн-огляду великих територій.

 

 

Також передбачено облаштування острівців безпеки з тривожними кнопками, які забезпечать швидке реагування правоохоронців і миттєвий прямий зв’язок з лінією «102», «Центром безпеки міста», Управлінням патрульної поліції. У разі спрацювання тривожної кнопки на них вмикатиметься світлова та звукова сигналізація. У пріоритеті розташування острівців безпеки на територіях парку «Високий Замок», Парку культури ім. Богдана Хмельницького, парку Івана Франка та площі Ринок.

 

29.10.2019