Заарештовано акції оператора «Турецького потоку».

Справа пов'язана з позовом українського «Нафтогазу» до російського «Газпрому».

 

 

Сто відсотків акцій компанії South Stream Transport B.V., яка займається будівництвом газогону «Турецький потік», були заарештовані рішенням окружного суду Амстердама. Факт арешту акцій в п'ятницю, 25 жовтня, підтвердили представники компанії, пов'язаної з російським «Газпромом». Про це повідомила телерадіокомпанія Deutsche Welle.

 

Саме рішення було ухвалене судом двома днями раніше. Як написав виконавчий директор «Нафтогазу України» Юрій Вітренко на своїй сторінці у Facebook, «це було зроблено у зв'язку з розглядом справи про шахрайські дії "Газпрому" при передачі цих акцій компанії "Трансгаз Краснодар" (Transgaz Krasnodar LLC) за один день до того, як судові виконавці почали заморозку активів "Газпрому" в Нідерландах за позовом Нафтогазу».

 

Нагадаємо, що торік Стокгольмський арбітраж зобов'язав «Газпром» виплатити «Нафтогазу» 4,63 мільярда доларів за недопоставку обсягів газу для транзиту. З урахуванням того, що раніше суд підтвердив борг української сторони за постачання газу на 2,018 мільярда доларів, за результатами двох арбітражних суперечок на поставку і транзит, «Газпром» повинен доплатити «Нафтогазу» 2,56 мільярда доларів.

26.10.2019