Автора "зачистки" Майдану відпустили під особисте зобов'язання.

 

Шевченківський суд Києва максимально пом'якшив запобіжний захід Олександру Щеголєву, обвинуваченому в організації так званої контртерористичної операції під час Революції гідності.

 

Про це повідомляє видання Insider.

 

 

Під час судового засідання прокурори наголошували на наявності ризиків, що Щеголєв може переховуватися від суду або тиснути на свідків.

 

Натомість адвокати Щеголєва заявили, що він хворіє і потребує оперативного втручання. Захисники попросили суд перейти у закритий режим, аби дослідити довідки про діагноз Щеголєва, посилаючись на медичну таємницю. Засідання закрили, а відразу після закритої частини судді оголосили про зміну запобіжного заходу Щеголєву.

 

Підсудний не має права виїжджати за кордон, спілкуватися із свідками та потерпілими, він також зобов'язаний з'являтися до суду за викликом.

 

Водночас, як повідомляє Адвокатська дорадча група, вимогу про зміну запобіжного заходу захист обвинуваченого аргументував необхідністю виїзду саме за межі України з метою лікування.

 

"Зауважимо, що серед обов'язків, покладених на Олександра Щеголєва колегією суддів, відсутній обов'язок не залишати меж Київської області без дозволу суду чи прокурора і носити електронні засоби контролю", – ідеться у повідомленні.

 

Щеголєва взяли під варту 20 серпня 2015 року. У червні 2019 року автора контртерористичної операції проти Майдану звільнили з-під варти, і він дотепер перебував на цілодобовому домашньому арешті.

 

25.10.2019