39 небіжчиків у фурі в англійському графстві Ессекс виявилися китайцями.

Це вже не перший випадок загибелі нелегалів з Китаю під час перевезення.

 

 

Восьмеро жінок та 31 чоловік, тіла котрих виявили у фурі на сході Англії, були громадянами Китаю. Про це повідомила телерадіокомпанія ВВС, покликаючись на інформацію поліції графства Ессекс.

 

Автофургон з тілами було виявлено ​​в ніч на середу, 23 жовтня, в графстві Ессекс. Невдовзі за підозрою у причетності до масового вбивства був затриманий водій фури – 25-річний мешканець Північної Ірландії Мо Робінсон (Mo Robinson). Поліція припускає, що затриманий є членом злочинного північноірландського угруповання, котре займається нелеґальним перевезенням людей до Об’єднаного Королівства.

 

Поліція встановила, що вантажівка марки Scania  зареєстрована в Болгарії у місті Варні. Вона є власністю компанії, яка належить громадянину Ірландії. Автомобіль прибув на британські острови з бельгійського порту Зебрюґґе до Пурфліта (порту на Темзі) в адміністративному окрузі Таррок близько 00:30 середи за місцевим часом. Близько 01:40 до поліційної дільниці міста Ґрейса надійшов дзвінок від служби швидкої допомоги, яка повідомляла, що в промисловій зоні міста знайдено фуру з десятками людських тіл.

 

Це не перший випадок масової загибелі нелегалів з Китаю на території Великої Британії під час перевезення. У червні 2000 року в портовому місті Дуврі в опломбованому кузові рефрижератора з нідерландськими номерами було виявлено тіла 58 осіб. Тоді слідство встановило, що люди просто задихнулися.

 

Так само як і фура, знайдена напередодні в Ессексі, рефрижератор прибув до Великої Британії на поромі через бельгійський порт Зебрюґґе.

 

А в лютому 2004 року 23 китайських нелегали, котрі збирали мідії в графстві Ланкашир, потонули під час приливу.

24.10.2019