У парламенті створили комісію для контролю за "мінським процесом".

 

Верховна Рада створила тимчасову спеціальну комісії з питань формування і реалізації державної політики щодо відновлення територіальної цілісності та забезпечення суверенітету України.

 

За схвалення постанови проголосувало 316 народних депутатів – всі фракції, за винятком "Опозиційної платформи".

 

 

Згідно з текстом постанови, комісія опікуватиметься взаємодією профільних комітетів щодо протидії можливим загрозам національним інтересам України в ході підготовки та здійснення заходів, спрямованих на деокупацію та реінтеграцію тимчасово окупованих територій України.

 

Ініціатором створення комісії виступили фракції "Голосу", "Європейської солідарності", "Батьківщини". Головою комісії делеґовано Сергія Рахманіна, керівника фракції "Голосу".

 

"Необхідність створення подібної комісії була продиктована самим життям. Бо насправді, якщо ви звернули увагу, то реакція суспільства на будь-які рухи, які спрямовані на подальшу деокупацію, реінтеграцію тимчасово окупованих територій... є надзвичайно чутливими для наших громадян. Поява цієї комісії не є зазіханням на будь-які повноваження будь-якого з державних органів чи будь-кого із посадових осіб. Але Верховна Рада – це саме той орган, який 100-відсотково обирається всім народом, тому що фракції, які обрані до Верховної Ради, репрезентують, представляють різні верстви населення, різні регіональні групи, різних громадян. І тому спроба об'єднати зусилля представників різних політичних сил дозволить зняти напругу і розробити нову дорожню карту, яка зніме взагалі будь-які питання про навіть теоретичну можливість капітуляцію перед агресором", – прокоментував Рахманін.

 

Заступником керівника ТСК обрано одного з лідерів фракції "Слуги народу" Олександра Корнієнка. Також до складу ТСК увійшли голова фракції "Слуги народу" Давид Арахамія, співголова фракції "Європейської солідарності" Ірина Геращенко, голова комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич ("СН"), голова комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко ("СН") та заступник голови фракції "Батьківщини" Сергій Соболєв.

 

18.10.2019