У Білорусі затримали росіянку, котра працювала на «фабрику тролів».

Їй закидають причетність до російського втручання в американські вибори.

 

 

Білоруські правоохоронці затримали в Мінську громадянку Росії Анну Богачову. Вона перебуває під санкціями Сполучених Штатів у справі про втручанні Кремля в американські вибори. Про це у вівторок, 15 жовтня, повідомив білоруський інформаційний портал «Новы час» з покликом на джерело в правоохоронних органах країни.

 

Богачову, котра працювала в «Агентстві інтернет-досліджень», відомому як «фабрика тролів», затримали в готелі в Мінську ще 13 жовтня ввечері. Проте інформація про це з’явилася двома днями пізніше. З нею були чоловік і маленька дитина. До Білорусі вони приїхали на відпочинок.

 

Адвокат Богачової стверджує, що її затримали за запитом США у рамках справи про втручання в американські вибори. Він зазначив, що Богачова зв'язалася з дипломатичним представництвом РФ в Білорусі. Офіційного підтвердження інформації про затримання росіянки поки що немає.

 

«Агентство інтернет-досліджень» пов'язують із бізнесменом Євгенієм Прігожиним, котрого називають «кухарем Путіна». У лютому 2018 року Міністерство юстиції США висунуло звинувачення трьом організаціям і 13 росіянам, в тому числі Богачовій, у справі про втручання у вибори президента США 2016 року. У вересні минулого року Богачова потрапила під американські санкції. 

15.10.2019