Збірна України перемогла Португалію й достроково вийшла на Євро-2020.

 

Збірна України з футболу перемогла чинних чемпіонів Європи, команду Португалії, у вирішальному для себе матчі з відбору на Євро-2020 – гра на переповненому стадіоні "Олімпійський" у Києві завершилася з рахунком 2:1. Перемігши португальців, українська команда гарантувала собі перше місце у відбірковій групі B за один тур до кінця відбіркового етапу, а відтак зіграє на європейському чемпіонаті влітку.

 

 

Українська команда, як і обіцяв тренер Андрій Шевченко, спробувала нав'язати португальцям гру "першим номером". Перший тайм минув при впевненому контролі гри з боку українців. І хоча суперники вкупі з Кріштіану Роналду більше тримали м'яч, однак синьо-жовті відбивали випади проти власних воріт і були значно гострішими в нападі.

 

Штаб Шевченка застосував несподівану схему – поставив на гру двох форвардів: Романа Яремчука зліва та Андрія Ярмоленка справа, розташувавши їх на флангах. У центрі нападу, дещо глибше, грав Марлос, котрий мав завдання відтягувати на себе суперників. Шевин задум дав плоди ще в першій половині гри – на 6-й хвилині забив Яремчук, а на 27-й – і Ярмоленко.

 

У другому таймі португальці спромоглися-таки підібрати стежки для проходу в карний майданчик Андрія П'ятова. Вирішальний момент – 70-та хвилина, коли арбітр призначив пенальті в українські ворота через влучання м'яча у руку Тараса Степаненка, а самого Степаненка вигнав з поля через другу жовту картку. Роналду скоротив рахунок до 2:1, а команда з Піренейського півострова до самого свистка інтенсивно напосідала на браму П'ятова.

 

Попри те, українці навіть удесятьох намагалися прориватися в контратаки, а П'ятов діяв блискуче.

 

 

Андрій Шевченко сказав на післяматчевій пресконференції, що побачив на полі правдивих левів, котрі боролися до самого кінця, і подякував команді за те, що вона сприйняла його бачення гри і закохалася в пропоновану модель. 

 

Українці наразі набрали 19 пунктів у групі B (6 перемог, 1 реміс – і лише 2 пропущені м'ячі), й остання гра проти сербів для них не матиме турнірного значення.

 

15.10.2019