Зеленський закликав на Покрову не створювати картинку для російських медій.

 

Президент України Володимир Зеленський закликав 14 жовтня правоохоронців ґарантувати безпеку проведення демонстрантів, а учасників масових акцій – не піддаватися на провокації і не створювати картинок для російського телебачення.

 

 

Про це йдеться у зверненні Президента, опублікованому напередодні свята. 

 

"Завтра ми з вами відзначатимемо День захисника України... Цього дня в столиці та інших містах України відбудуться акції і віче. Щодо цього я хочу сказати кілька речей. Перше. Я закликаю кожного представника сил правопорядку поважати конституційне право громадян на мирний протест. Ґарантувати їхню безпеку. Завтра ви повинні показати, що ви – сили правопорядку демократичного, європейського зразка. Друге. Звертаюся до всіх, хто братиме участь в акціях. Чую і дослухаюся до вашої думки. Україна – вільна і демократична держава, де кожен має право бути почутим", – йдеться у зверненні голови держави.

 

Президент зауважив, що 14 жовтня в Києві буде багато ветеранів і добровольців. "Розумію ваш острах щодо подальшого врегулювання ситуації на Донбасі. Ви абсолютно справедливо не хочете, щоб те, за що ви воювали, виявилося марним. І не допустите, щоб пам'ять про загиблих бойових побратимів і сестер було зраджено. Обіцяю вам як Президент України і Верховний головнокомандувач Збройних сил, що і я ніколи цього не допущу", – запевнив Президент.

 

Зеленський нагадав, що 20 травня в День присяги пообіцяв боронити суверенітет і незалежність України і не зрадити цій клятві.

 

"Вірю, що в цей день гарячі серця не затьмарять здорового глузду. Прошу вас – будьте розсудливими, дійте відповідально, в рамках закону і громадського порядку. І, будь ласка, не піддавайтеся на провокації тих, хто дуже хоче створити красномовну картинку для російського телебачення. Завтра – наше українське національне свято. Давайте цього дня не робити своїми ж руками подарунків для наших недругів. Вони мріють побачити в наших лавах розбрат, чвари і хаос. І дуже бояться, що українці будуть єдиними і згуртованими", – заявив голова держави.

 

"Тож на заздрість всім доведемо, що ми, українці, – вільний, цивілізований, а головне – мудрий народ. Пам'ятайте про це", – резюмував Президент.

 

14.10.2019