ГПУ дозволили вилучити з Офісу Президента документи про Іловайськ.

 

Головна військова прокуратура отримала дозвіл слідчого судді на тимчасовий доступ і вилучення в Офісі Президента України документів, які стосуються обставин проведення антитерористичної операції в серпні 2014 року в районі Іловайська.

 

 

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

 

Головна військова прокуратура здійснює досудове розслідування за фактом ведення Російською Федерацією агресивної війни проти України, що спричинило загибель людей та інші тяжкі наслідки. В указаному кримінальному провадженні досліджують обставини Іловайської трагедії, а також причини та наслідки, за яких відбулися ці події.

 

"У ході досудового розслідування у кримінальному провадженні буде забезпечено всебічне та неупереджене дослідження всіх обставин прийняття рішень щодо планування та проведення у серпні 2014 року бойової операції в районі міста Іловайськ", – ідеться в повідомленні.

 

Напередодні Президент України Володимир Зеленський заявив на прес-конференції, що розслідування трагедії під Іловайськом – одне з найочікуваніших слідств для нього.

 

"У нас ще є справа стосовно Іловайська. Ми це вже обговорювали з прокуратурою і будемо займатися. Я думаю, там у нас будуть результати теж", – сказав він.

 

11.10.2019